Kijk! Gideon van Meijeren fileert Hugo de Jonge: 'Waar is dat complot dan?'

Politiekokt 19 2023, 19:30
In de Tweede Kamer heeft Gideon van Meijeren het onzinverhaal van Hugo de Jonge lekker ontmanteld. Of gefileerd. De CDA'er beschuldigde Gideon van Meijeren van FVD namelijk voor de honderdste keer van het verspreiden van complottheorieën. Dat accepteerde Van Meijeren niet.
Van Meijeren wilde van De Jonge het antwoord hebben op een heel simpele vraag: welke uitspraak van hem duidt op een "complottheorie"? En, voegde hij daar aan toe, is het niet juist problematisch om eerlijke kritiek af te doen als "complotdenken"? Want juist door zo te reageren zorgt De Jonge voor méér woede én angst.
Het enige waar De Jonge uiteindelijk nog mee kon komen was: "Stop ermee. Stop ermee." Want hij krijgt in zijn privéleven namelijk vervelende opmerkingen op sociale media én af en toe krijgt hij kritiek van een burger die vindt dat hij een wanstaltige wannabe dictator is.
Van Meijeren was daar bepaald niet van onder de indruk. Als puntje bij paaltje komt is De Jonge in zijn ogen namelijk verantwoordelijk voor toenemende polarisering. Het was immers De Jonge die zei dat hij alle niet-gevaccineerden wel even zou opsporen en zou achtervolgen. En ja, het was De Jonge die niet-gevaccineerden wilde uitsluiten van de maatschappij. 
Om maar iets te noemen.
De Jonge's antwoord daarop?
"Stop ermee. Dat is mijn inhoudelijke antwoord."
Triester dan dit wordt het natuurlijk niet. Deze man is werkelijk een schande voor ons land. Een normale minister zou toch proberen in te gaan op dit soort vragen. Hij zou tekst en uitleg geven - of op zijn minst ophouden met dat gezeur over complotten, en gewoon ingaan op het onderwerp zelf.
Maar De Jonge doet dat nooit. Hij gaat er steeds maar weer vol in. Waarom? Omdat hij kan, omdat hij wil, omdat hij denkt dat hij ver verheven is boven FVD'ers.
En weet je wat het ergste van alles is? Hij komt er steeds weer mee weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten