frentrop hiddema

Theo Hiddema en Paul Frentrop scheiden zich - in goede relatie - af van FVD vanwege Zelensky

Politiekmrt 30 2022, 18:09
Eerste Kamerleden Theo Hiddema en Paul Frentrop scheiden zich af van Forum voor Democratie. De reden is de verklaring van de Tweede Kamerfractie van FVD inzake de digitale toespraak van Volodymyr Zelensky in de Tweede Kamer.
"Naar aanleiding van het besluit van de Tweede Kamerfractie van FVD om de toespraak van president Zelensky op donderdag 31 maart niet bij te wonen, hebben de senatoren Theo Hiddema en Paul Frentrop vandaag besloten hun lidmaatschap van Forum voor Democratie op te zeggen en niet langer deel uit te maken van de fractie van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer," aldus Hiddema, Frentrop én Thierry in een officiële verklaring.
"Beide senatoren vinden dat de Tweede Kamerfractie wél aanwezig hoort te zijn bij de toespraak van de Oekraïense president. Zij hebben tevoren ook aangegeven hier zo over te denken, maar de Tweede Kamerfractie heeft anders besloten," gaat de verklaring verder. "Dat zij zich hierop echter besloten af te splitsen kwam voor de Tweede Kamerfractie als verrassing - en teleurstelling."
"Frentrop en Hiddema zullen in de Eerste Kamer blijven samenwerken met de fractie van Forum voor Democratie en zich blijven inzetten voor de onderwerpen waarop ze destijds gezamenlijk campagne hebben gevoerd: voor democratische vernieuwing, verstandige immigratie en soevereiniteit, tegen onzinnige klimaatmaatregelen en het disfunctionerende partijkartel."
De officiële verklaring is getekend door Thierry Baudet, Theo Hiddema én Paul Frentrop.
Hoewel het erop lijkt dat de breuk definitief is zijn er mensen die zich afvragen wanneer Hiddema straks toch weer terugkomt. De strafpleiter heeft zich namelijk meermaals teruggetrokken uit de partij om uiteindelijk pas op de plaats te maken en toch, blij, terug te keren op het oude nest.
Natuurlijk houdt de Tweede Kamerfractie vast aan het standpunt inzake Zelensky's speech.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1509213817892450307
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten