Thierry Baudet gaat los in heerlijke Twitterrant op Roderick Veelo en corona-Apartheid - en het is episch

Thierry Baudet gaat los in heerlijke Twitterrant op Roderick Veelo en corona-Apartheid - en het is episch

Thierry Baudet in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard (eigen foto)

Op Twitter werd Thierry Baudet uitgedaagd door RTL'er Roderick Veelo. Die gaat op punten waar dat mag soms fel in tegen het partijkartel - maar weet wel altijd precies hoe ver hij kan gaan. En dus voelde hij zich geroepen om 'afstand' te nemen van Baudet toen die een vergelijking maakte die Roderick en zijn kartelvrienden niet leuk vinden. Het antwoord van Baudet mocht er zijn: een epische twitterrant waarin hij het hele beleid van uitsluiten kapotmaakt.

Gisteravond verbaasde Thierry Baudet zich erover dat oud-concentratiekamp Buchenwald het discriminerende 2G-systeem hanteert bij een tentoonstelling over... het uitsluiten van mensen. Dat is, zegt hij terecht, nogal ironisch:

Totaal terecht natuurlijk, maar je weet dat kartelistas dit echt niet kunnen accepteren. Want dan moeten ze toegeven dat ze feitelijk de politieke erfopvolgers zijn van de nazi's en andersoortige fascisten. Dat kan natuurlijk niet.

En dus voelde Roderick Veelo zich geroepen om even helaas los te gaan. Want schande!

Nou, als er iemand zich moet schamen, dan toch de persoon die dit soort discriminatie en apartheid niet in de meest harde woorden mogelijk veroordeelt, Deugkneus.

Baudet vond de opmerking van Veelo dan ook wat merkwaardig, en reageerde rustig:

Vervolgens zeurde Roderickje dat er inderdaad goede inhoudelijke kritiek te leveren is op het discriminerende en walgelijke 2G-systeem, maar wel op de door hem goedgekeurde wijze. Het moet wel deugen wat je zegt - en vooral hoe je het zegt.

Dit soort volk is zo ontzettend vermoeiend. En maar klagen over "de toon," waardoor het nooit over de echte inhoud gaat. Te weten: een apartheidssysteem op basis van medische gegevens.

Ook hier was Baudet niet van onder de indruk. "We zullen zien in welke afgrond van medemenselijkheid dit allemaal uitmondt," aldus de FVD-leider. "Maar in de jaren 30 was het ook bijzonder lastig om te voorzien hoe het af zou lopen, vergeet dat niet. Wie kon exact voorspellen, toen de eerste 'voor Joden verboden'-bordjes kwamen, dat Buchenwald, Dachau en al die andere, in ons collectief geheugen gegrifte namen het eindstation zouden worden?"

"Precies dáár om is het van belang om juist wél te blijven waarschuwen, te blijven vergelijken, te blijven zíen hoe bepaalde processen uit het verleden ook nu - helaas! - weer terugkeren. Want ga je eenmaal die glijdende schaal af van uitsluiting, discriminatie, mensen wegzetten als verspreiders van “ziektekiemen” - ja, dát leert ons de geschiedenis! - dan kom je steeds verder in dehumanisering en polarisatie terecht, en van daaruit zal het een steeds kleiner stapje zijn om mensen ook daadwerkelijk fysiek iets te gaan aandoen," aldus Baudet.

"Kijk naar de geweldsverheerlijkende oprisping van Volt-Kamerlid Nilüfer Gündogan gisteravond. Ze bood vandaag haar welgemeende excuses aan - dat valt te prijzen - maar het zégt iets over de state of mind van steeds meer mensen in dit land. Weet je hoeveel doodsbedreigingen ik krijg, hoeveel bizarre agressie wij “ongevaccineerden” ervaren? Zie je dan niet hoe gevaarlijk dat is, Roderick? Begrijp je dan niet hoe het één tot het ánder leidt?"

Zo is het. En laat mij heel duidelijk zijn: als je dit nu nóg niet ziet, dan wíl je het niet zien - en ben je eerder deel van het probleem dan van de oplossing.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Oh, en dan als kerst op de taart had Baudet ook nog wat te zeggen over het eigenlijke doel van de lockdowns en andersoortige fascistische maatregelen:

Zo. Die mogen alle deugkneuzen in hun jeweetwelsteken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties