20211103 Tweede Kamer coronadebat 116

Thierry Baudet onthutst over steun voor partijkartel: 'Dus je sluit mensen bijna twee jaar op en nog stemmen ze op je'

Politieknov 28 2021, 14:15
FVD-leider Thierry Baudet reageert onthutst op de nieuwe peiling van Maurice de Hond. De zogeheten 'approval rating' voor het partijkartel is nog steeds schrikbarend hoog aldus de Forum-voorman. Al bijna twee jaar worden Nederlanders door allerlei maatregelen hun vrijheid ontnomen, toch blijft de steun voor het systeem bizar hoog. Iets wat Baudet maar niet kan begrijpen, je vrijheid wordt afgepakt en vervolgens blijf je keurig op deze vrijheidsbeperkende partijen stemmen.
De nieuwste peiling van Maurice de Hond liet vanochtend het mogelijke groeipotentieel van partijen zoals de PVV en de BoerBurgerBeweging zien: 25% van de Nederlandse kiezers zou de partij van Geert Wilders een kans geven, 19% van de kiezers zou BBB een kans geven. Ondanks de enorme groei van deze kritische oppositiepartijen blijft het kiezerspotentieel voor het partijkartel enorm groot.
Bij elkaar opgeteld blijft de steun voor het partijkartel nog steeds schrikbarend hoog. Dit terwijl we dagelijks de kritiek van veel Nederlanders overal kunnen lezen. Baudet vraagt zich dan ook openlijk af hoe het mogelijk blijft dat na twee jaar zwabberbeleid de steun voor deze partijen zo hoog blijft.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1464908626536116227?ref_src=twsrc%5Etfw
Dit is wellicht exemplarisch voor Nederland: er is genoeg kritiek te vinden onder de bevolking op het partijkartel, maar als het puntje bij paaltje komt blijven Nederlanders trouw stemmen op deze partij. Het zit haast vastgebakken in de Nederlandse volksgeest dat stemmen op een nieuwe partij of een kritische partij wellicht een verloren stem zou zijn.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Een goed voorbeeld is de PVV; jarenlang lezen we dat veel mensen veel standpunten van de partij van Wilders delen, maar dat ze uiteindelijk bij de stembus stemmen op een partij die zogenaamd iets constructiever zou zijn. Dit is nu net het probleem van veel Nederlandse kiezers, wel veel kritiek uiten, maar uiteindelijk niks ondernemen om het probleem - de slappe koers van de coalitie, het afbraakbeleid van de kabinetten Rutte etc. - aan te pakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten