Screen Shot 2022 12 08 at 150610

Tjeerd de Groot (D66) is in de gloria: Met dit nieuwe verdrag gaan we 30% van de zee beschermen, dus de rest kunnen we vol zetten met windmolens

Politiekmrt 06 2023, 10:00
Tjeerd de Groot (D66) was gisterenmiddag in zijn nopjes met het gesloten verdrag door zijn grote roerganger Ursula von der Leyen. Met dit verdrag gaan we volgens de Groot 30% van de Noordzee beschermen. Een goed verstaander leest natuurlijk dat het wel goed is om de overige 70% vol te zetten met windmolenparken.
Ursula von der Leyen is in extase over het bereikte akkoord en twittert: ''De oceaan is voedsel, energie, leven. Het heeft de mensheid zoveel gegeven - het is tijd om terug te geven. Ik verwelkom de overeenkomst over de volle zee; een verdrag dat de oceaan buiten de nationale jurisdictie zal beschermen. Dankbaar aan de High Ambition Coalition voor haar doorzettingsvermogen. We hebben het geflikt!'' Heerlijk zweverig allemaal maar is je de persverklaring van de Europese Commissie vallen er toch een aantal zaken op.  
In de persverklaring valt er te lezen dat voor het eerst het verdrag ook zal vereisen dat de impact van economische activiteiten op de biodiversiteit op volle zee wordt beoordeeld. Ontwikkelingslanden zullen bij hun deelname aan en uitvoering van het nieuwe verdrag worden ondersteund door een sterke component voor capaciteitsopbouw en overdracht van mariene technologie, gefinancierd uit een verscheidenheid aan publieke en private bronnen en door een billijk mechanisme voor het delen van de potentiële voordelen van mariene genetische hulpbronnen. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel nobel maar het is gewoon neokolonialisme. Eigenlijk zeggen de rijkere westerse landen tegen de ontwikkelingslanden wij weten wat goed voor u is. En wij stippelen voor u het plan uit en dat dient u met onze ''steun'' uit te voeren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Overigens hebben maar 60 landen dit verdrag geratificeerd. De wereld telt volgens de VN 195 erkende landen. Dus dat verdrag zo'n groot succes is dat valt nog te bezien. Oceanen moeten volgens de Europese Commissie worden beschermd vanwege toenemende druk door vervuiling (waaronder lawaai), overexploitatie, klimaatverandering en afnemende biodiversiteit. Waar komt het toenemende lawaai onder water vandaag? Juist ja, door windmolenparken. Nu komen we dus weer terug bij de halleluja roepende Tjeerd de Groot van D66 die het liefst het Nederlandse deel van de Noordzee volplempt met windmolenparken. Het is ongelooflijk dat deze man dit durft op te schrijven: ''Door de oceanen te gaan beschermen, redden we de natuur en daarmee de mens.'' Hij en zijn totalitaire partij D66 doen er juist alles aan om onze flora en fauna kapot te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten