portraitfactorynl 2024 dds debat 4 juni 82

Tweede Kamer onderwerpt nieuwe bewindslieden aan vuurdoop: tijd om elkaars nieren te proeven

Politiekjun 20, 15:00
Voor het eerst in de geschiedenis houdt de Tweede Kamer hoorzittingen om de nieuwe ministers en staatssecretarissen stevig aan de tand te voelen. Deze bewindspersonen moeten hun plannen en visie verdedigen. De Kamerleden hebben de kans om deze aanstaande bewindslieden te onderwerpen aan een grondige ondervraging.
Om 9.30 uur zijn de hoorzittingen begonnen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Judith Uitermark, Zsolt Szabó en Eddie van Marum zullen zich moeten verantwoorden. Uitermark, die beoogd minister is, moet laten zien dat ze de kennis en daadkracht heeft om de uitdagingen binnen dit ministerie aan te pakken. We hebben geen tijd meer voor slap beleid en halfbakken maatregelen.
Vervolgens is het de beurt aan Mona Keijzer om haar plannen voor het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening uit te leggen. De wooncrisis is een van de grootste problemen die Nederland momenteel kent. Het volk verdient antwoorden en concrete oplossingen. Keijzer moet bewijzen dat ze niet alleen woorden heeft, maar ook daden om deze crisis aan te pakken.
Om 15.00 uur staat het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap centraal. Eppo Bruins en Mariëlle Paul zullen moeten uitleggen hoe ze het onderwijs willen verbeteren en de cultuursector nieuw leven willen inblazen. Bruins moet duidelijk maken hoe hij de lerarentekorten gaat aanpakken en de kwaliteit van het onderwijs kan waarborgen. Het is tijd voor een radicale ommekeer, niet voor lauwe hervormingen.
De dag wordt afgesloten met de hoorzittingen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Eddy van Hijum en Jurgen Nobel zullen moeten aantonen dat ze klaar zijn om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken. De ongelijkheid neemt toe en het beleid van de afgelopen jaren heeft gefaald. Deze bewindspersonen moeten bewijzen dat ze de verandering kunnen brengen die het land nodig heeft.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De Nederlandse burgers verdienen ministers en staatssecretarissen die niet bang zijn voor kritische vragen en die hun beleid kunnen verdedigen. Het is tijd dat de politieke elite wordt geconfronteerd met de harde realiteit en dat zij verantwoording afleggen aan de mensen die zij dienen. Deze hoorzittingen kunnen een stap zijn in de goede richting naar een eerlijkere, transparantere en effectievere overheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten