de dagelijkse standaard dh 01344

Van Meijeren: ‘Rutte, kies voor vrede, niet voor oorlog!’

Politiekjun 26, 11:00
Het is tijd om de waarheid onder ogen te zien: Nederland wordt meegezogen in een oorlog tegen Rusland op basis van verkeerde aannames en desinformatie. Forum voor Democratie (FVD) luidt de noodklok en roept op tot een koerswijziging. Gideon van Meijeren spreekt klare taal tijdens het debat over de Europese top van 27 en 28 juni 2024: demissionair minister-president Rutte moet tijdens de EU-top pleiten voor diplomatie in plaats van wapengekletter.
De propaganda die ons dagelijks door de strot wordt geduwd, is eenzijdig en misleidend stelt van Meijeren. Russische media zijn verboden in de EU en alle "deskundigen" die hier aan het woord komen, zijn door en door pro-NAVO. President Zelenski krijgt alle podiumruimte, terwijl Vladimir Poetin wordt gedemoniseerd zonder dat zijn kant van het verhaal ooit serieus wordt genomen. Forum voor Democratie wil dit narratief doorbreken. Het feit dat wij ook naar Rusland luisteren, maakt ons geen spreekbuis van het Kremlin, maar de enige partij die alle informatie serieus neemt en objectief analyseert.
De mainstream media en politieke elites schilderen Poetin af als een agressor die zomaar Oekraïne is binnengevallen. Dit simplistische beeld negeert de complexe geopolitieke realiteit. De NAVO heeft zich tegen alle afspraken in uitgebreid tot aan de Russische grens. Dat Rusland dit als een bedreiging ziet en reageert om zijn eigen veiligheid te waarborgen, is niet meer dan logisch. De bewoners van de Donbasregio, voornamelijk etnische Russen, worden sinds 2014 systematisch onderdrukt en aangevallen door het Oekraïense leger. Rusland grijpt in om een humanitaire catastrofe te voorkomen. Dit zijn feiten die we niet mogen negeren vindt van Meijeren.
En dan is er nog de vermeende dreiging die Rusland voor Nederland zou vormen. Waar zijn de bewijzen vraagt van Meijeren? Er is geen enkel document, geen enkele uitspraak van Russische functionarissen die duidt op een intentie om Europa te veroveren. Wat we wel zien, is een westerse militaire-industrieel complex dat baat heeft bij oorlog. Politieke leiders gebruiken de oorlog om nationale eenheid af te dwingen en meer controle over hun bevolking te krijgen. Dit alles terwijl de NAVO zijn bestaansrecht ontleent aan een voortdurende vijandigheid richting Rusland stelt FVD.
Het is overduidelijk: Nederland heeft niets te winnen bij deze oorlog, alleen maar te verliezen. Onze betrokkenheid maakt ons tot een doelwit voor militaire acties en verhoogt het risico op een bredere Europese oorlog, inclusief het gebruik van kernwapens. Dit is volstrekt onverantwoord oordeelt van Meijeren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Demissionair Minister-president Rutte, het is tijd om op de EU-top op te komen voor het Nederlandse belang. Pleit voor vredesonderhandelingen en diplomatie. Rusland staat open voor dialoog, maar de EU en NAVO blijven kiezen voor escalatie. Forum voor Democratie blijft, ondanks alle weerstand, pleiten voor een toekomst van vrede en stabiliteit. Het is tijd om onze koers te veranderen, voordat het te laat is stelt van Meijeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten