eric van der burg

Verkiezingstijd! Staatssecretaris Eric van der Burg gaat overlastgevende asielzoekers aanpakken

Politieknov 25 2022, 19:00
Net wanneer staatssecretaris van der Burg met een grijns op zijn gezicht staat te verkondigen dat de Nigeriaanse asielzoeker die eerder deze maand een medewerker van een tbs-kliniek doodstak, brand stichtte en zichzelf om het leven bracht komt de staatssecretaris nu een dag later met een plan om overlastgevende en criminele asielzoekers zo snel mogelijk uit ons opvangstelsel te halen. Je zou denken dat er weer verkiezingen in aantocht zijn en de timing is bijzonder te noemen.
Zo lezen we op de website van de rijksoverheid dat het kabinet structureel 45 miljoen euro beschikbaar wil stellen voor een intensievere en strengere aanpak van overlastgevende en criminele asielzoekers. “Door het extra geld kan sneller worden opgetreden tegen deze groep," aldus de Staat.
Iets wat hard nodig is, maar in tijden van campagne is het maar de vraag hoe serieus we dit moeten nemen. Hoe vaak hebben we de spierballen van de VVD al niet gezien in campagnetijd? Die zijn inmiddels niet meer op twee handen te tellen.
Verder lezen we dat mensen die misbruik maken van onze gastvrijheid sneller de consequenties daarvan moet voelen. “Onrust in en rond azc’s, straatintimidatie, winkeldiefstal en overlast in het openbaar vervoer zijn voorbeelden waar mensen dagelijks mee te maken krijgen. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen, of je nu bewoner bent van een azc, omwonende bent of je werk doet.”
Zolang de azc's overvol zitten en medewerkers van het COA overwerkt zijn is het maar de vraag in hoeverre, en op wat voor termijn dit probleem opgelost gaat worden. Verwacht wordt dat dit na de verkiezingen gewoon weer in de koelkast terecht komt en bij de volgende verkiezingen weer wordt uit geserveerd. Een patroon dat we de VVD steeds weer terugzien. Streng op het asielbeleid in verkiezingstijd maar slap op de uitvoering ervan wanneer de stemmen weer geteld zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten