14964142573 3113f27c0d c

Wilders woest om geplande slavernij-snoepreis kabinet: "Dit kabinet is ziek, doodziek"

Politieknov 25 2022, 20:00
Op 19 december komt het kabinet met een slavernij excuus. Zo meldt de NOS. “De aangekondigde excuses van het kabinet voor het Nederlandse slavernijverleden worden uitgesproken op maandag 19 december. Dat zeggen bronnen in Den Haag.” Zeven leden van het kabinet reizen daarvoor af naar Suriname en het Caribische deel van het Koninkrijk.”
Toch weer een leuk snoepreisje voor een aantal leden van het kabinet, het mag wat kosten!
Premier Mark Rutte blijft in Nederland en zal hier zijn excuses namens het kabinet maken. Diezelfde Mark Rutte bracht eerder dit jaar een bezoek aan Suriname waar hij aangaf dat 2023 in het teken zal staan van het slavernijverleden. Het is volgend jaar namelijk 150 jaar geleden dat de slavernij in ons land en in onze koloniën werd afgeschaft.
Toch vreemd dat onze huidige regering er voor kiest om 150 jaar na dato excuses te maken voor iets waar niemand zich vandaag de dag schuldig aan heeft gemaakt. Dit zorgt dan ook voor veel verontwaardiging bij Geert Wilders. “Waanzin”. “Dit kabinet is ziek, doodziek”.

Waanzin. Laat ze aan Nederlanders excuses aanbieden voor het kapotmaken van ons land en het discrimineren van Nederlanders die in tegenstelling tot gelukzoekers niks gratis krijgen, geen woning, geen zorg, geen eten geen verwarming, helemaal niets. Dit kabinet is ziek, doodziek.

NOS
NOS
@NOS

Kabinet biedt op 19 december op acht plekken op de wereld excuses aan voor slavernijverleden nos.nl/l/2453818

2.6K
Reply
Ondanks deze absurditeit is het nog niet vanzelfsprekend dat er ook een zak geld klaar ligt voor de nabestaanden van de toenmalige slaven. Het is niet te verkopen dat we mensen die nooit slaaf zijn geweest nu gaan betalen voor iets wat 150 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Wel wordt er zo’n €200 miljoen euro uitgetrokken voor een fonds waarmee er bewustwording gecreëerd moet worden. De kans is dan ook groot dat 2023 volledig in het teken zal staan van het aanpraten van schuldgevoelens onder de bevolking.
Ook wordt er nog eens 27 miljoen euro vrijgemaakt voor een museum over ons slavernijverleden. Deze periode in onze vaderlandse geschiedenis is deels een zwarte bladzijde maar, we mogen niet voorbij gaan aan het feit dat we in die periode ook veel gouden bladzijdes hebben gehad en dat geschiedenisvervalsing niet ondenkbaar is in de huidige WOKE-maatschappij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten