portraitfactorynl 2024 dds debat 4 juni 15

Verraad bij NSC! Vertrouweling Omtzigt stapt op vanwege PVV-bewindsleden: "Strijdig met mijn waarden!"

Politiekjun 28, 13:00
Het is weer eens duidelijk geworden: in de politiek zijn echte vrienden schaars. Pieter Omtzigt heeft dit aan den lijve mogen ondervinden. Zijn vertrouweling, Ronald Voorn, heeft zijn functie als oprichter van het wetenschappelijk bureau van de partij Nieuw Sociaal Contract (NSC) neergelegd. Voorn maakte via X bekend dat hij niet langer kan samenwerken vanwege de omstreden kandidaat-bewindspersonen uit de hoek van de PVV. De reden waarom klinkt weer als goedkoop deugpunten scoren.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

De bom barstte toen bekend werd dat Reinette Klever, beoogd minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en Marjolein Faber, kandidaat voor Asiel en Migratie, onder vuur lagen vanwege hun eerdere uitspraken over de omvolkingstheorie. Deze theorie stelt dat overheden bewust hun bevolking willen vervangen door gekleurde migranten. Voorn liet weten dat hun gedrag in het verleden direct strijdig is met de waarden en het democratisch ethos waar hij voor wil staan. “Dit is niet een makkelijk besluit geweest. Maar hier laat ik bij,” aldus Voorn.
Eerder deze week haalde Voorn al uit naar Geert Wilders, die reageerde op het besluit dat Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV) niet welkom is bij de herdenking van het slavernijverleden. Wilders schreef op X: “Ik wil anders maandag wel naar Amsterdam gaan en daar speechen hoor. Ze zullen gaan hunkeren naar onze Voorzitter.” Voorn reageerde daarop fel: “Deze man heeft echt hulp nodig. Niet normaal dit.” Volgens mij heeft de heer Voorn hulp nodig als je een plaagstootje van Wilders zo serieus neemt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De vraag blijft nu: hoe zal Pieter Omtzigt reageren op deze ontwikkeling? Zal hij vasthouden aan zijn samenwerking met de PVV, ondanks de controverse, of zal hij zijn koers wijzigen om de eenheid binnen zijn partij te behouden? Eén ding is zeker: de politieke vrienden van Omtzigt laten hem in de steek op het moment dat hij hen het meest nodig heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten