oamtc welt des motorsports 2016 1

Toto Wolff wil "beste coureur" Max Verstappen naar Mercedes halen: transfer naar zilveren team is onvermijdelijk

Formule 1jun 28, 14:00
De Nederlandse Formule 1-ster Max Verstappen blijft een gewilde coureur in de paddock. En niemand is meer geïnteresseerd in zijn diensten dan Toto Wolff, de teambaas van Mercedes. Wolff heeft recentelijk aangegeven dat hij de deur voor Verstappen altijd openhoudt, ondanks dat de Nederlander zelf verklaarde nog een lang contract bij Red Bull te hebben. Het is echter duidelijk dat dit geen definitieve "nee" betekent.
Verstappen zei deze week dat je in de Formule 1 niet zomaar "je contract vaarwel zegt", maar dat betekent uiteraard niet dat een overstap naar Mercedes uitgesloten is. Sterker nog, een transfer naar Mercedes zou voor Max logisch kunnen zijn. Dit seizoen, 2024, is McLaren onmiskenbaar de snelste bolide op de grid, met Mercedes daar kort achter. Red Bull, hoewel nog steeds competitief, lijkt terrein te verliezen. Max wint nog wel Grand Prix races en staat bovenaan in het kampioenschap, maar hoe lang kan hij dit volhouden zonder de snelste auto?
Bovendien veranderen de F1-regels in 2026 weer en er zijn serieuze zorgen dat Red Bull dan niet de juiste motor zal hebben, terwijl Mercedes goed gepositioneerd lijkt om van die veranderingen te profiteren. Dit alles maakt een overstap voor Verstappen naar het zilveren team aantrekkelijk, zeker als hij zijn dominantie wil voortzetten.
Toto Wolff blijft hoopvol. Hij benadrukt dat Mercedes altijd ruimte heeft voor een coureur van Verstappens kaliber. "Ik geloof niet dat hij duidelijk 'ja' heeft gezegd toen hem werd gevraagd of hij volgend jaar nog bij Red Bull rijdt," zei Wolff in een recent interview. Wolff, die Verstappen bewondert als de beste coureur van het moment, houdt zijn kaarten dicht bij de borst maar laat geen twijfel bestaan over zijn intenties.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Verstappen zelf blijft rustig onder de speculaties, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren. De vraag die iedereen bezighoudt: gaan we Max Verstappen over een jaar of twee in het zilver van Mercedes zien? Als het aan Toto Wolff ligt wel. En laten we eerlijk zijn, als we logisch nadenken, zou het wel eens de meest verstandige zet voor Max kunnen zijn.
De toekomst van Verstappen blijft spannend en onzeker. Eén ding is zeker: de strijd om de beste coureur van deze generatie is nog lang niet gestreden. En met teams zoals Mercedes die alles in het werk stellen om hem binnen te halen, kunnen we ons opmaken voor nog veel meer spektakel in de Formule 1.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten