[Video] Caroline van der Plas (BBB): 'Ik zit te kort in de Kamer om premier te worden'

Politiekjul 22 2023, 16:45
Bij De Oranjezomer heeft Caroline van der Plas tekst en uitleg gegeven over de vraag of zij nou wel of geen premier wil worden als de BoerBurgerBeweging (BBB) de verkiezingen wint. Haar antwoord laat er geen misverstand over bestaan. Zij vindt dat ze te kort in de Tweede Kamer zit om premier te worden.
Hélène Hendriks had bij De Oranjezomer ervoor gezorgd dat Caroline van der Plas (BBB) één van de gasten was. Dat leverde interessante gesprekken op, ook over Van der Plas' eigen toekomstplannen én haar strategie voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen 2023 die op 22 november plaatsvinden.
Hendriks vroeg Van der Plas of ze nou wel of geen premier wil worden als BBB de grootste wordt op verkiezingsdag. Het antwoord van de politica was een verrassing voor velen - en toch ook weer niet.
Want, zei Van der Plas, ze vindt dat ze eigenlijk niet lang genoeg in de Kamer zit om premier te worden. Voor de verkiezingen moet BBB dus komen met een alternatieve premierskandidaat. Misschien dat ze dat niet wil - maar als ze dat niet doet, dan gaat ze fors verliezen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) De Tweede Kamerverkiezingen 2023 worden de belangrijkste verkiezingen van ons leven. De Dagelijkse Standaard gaat er keihard in en zorgt ervoor dat Nederlanders écht weten wat de keuzes zijn. Maar daarbij hebben we jouw hulp nodig. Steun ons dus! Doneer via BackMe en help DDS de globalisten aan te pakken!
Interessant genoeg zei Van der Plas ook dat ze op zich een rol voor zichzelf ziet weggezet als iemand die in Nederland van alles doet. Als ze premier zou worden, dan zou ze een ander naar voren schuiven voor het internationale werk - dus een dominante minister van Buitenlandse Zaken. 
Maar daar gaat ze dus niet voor. Ze wil een andere premier...
Wat zij dan gaat doen? Nou, ze bleef maar herhalen dat ze het werk in de Tweede Kamer erg belangrijk vindt.
Gaat de kiezer dit accepteren? Of wil die dat de leider van de grootste partij ook premier wordt - en schrijft Van der Plas zichzelf en BBB zichzelf hiermee dus af?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten