screenshot 2023 03 03 at 212129

[Video] Thierry Baudet fileert energiebeleid partijkartel: 'Open kolencentrales, draai de gaskraan open'

Politiekmaa 03 2023, 19:45
Bij het Eerste Kamerverkiezingsdebat bij Radio 1 heeft Thierry Baudet vanavond geen spaan heel gelaten van de partijkartelianen die nooit meer gas willen pompen in Groningen. Want, zei Baudet, als je dat wél doet verdient de staat daar zoveel geld aan dat gas niet alleen goedkoper wordt, maar ook dat Groningers rijkelijk gecompenseerd kunnen worden voor alles én hun woningen aardbevingbestendig gemaakt kunnen worden op kosten van de staat.
"Wij zijn de enige partij die zegt: er ís helemaal geen klimaatcrisis," aldus de FVD-leider. "Het is een onzinverhaal."
Daarom wil FVD "twee dingen doen. Nederland heeft de schoonste kolencentrales ter wereld. Die willen wij gewoon heropenen. Er zijn er zeven gesloten de afgelopen jaren. Die moeten weer open zodat Nederland goedkope stroom, elektriciteit heeft én we moeten ruimschoots Groningen compenseren en dat gas eruit halen."
Natuurlijk klopt Baudets punt over kolencentrales. En voordat radicaal-links huilt dat het zo niet kan: China opent de ene na de andere kolencentrale. Dat wij er een paar sluiten heeft werkelijk geen effect - zelfs als je wél gelooft dat wij mensen een significante invloed op het klimaat hebben moet je in die werkelijkheid toegeven dat het sluiten van een paar centrales in Nederland totaal geen nut heeft.
Baudets punt over het gas is ook right on target. Zoals Baudet terecht aangaf zit er in Groningen nog "voor tientallen, misschien wel honderden jaren gas in de grond. Dat moeten wij gebruiken om onze economie weer aan de praat te krijgen." 
Inderdaad. En laten we niet vergeten: in de rest van de wereld geldt gas als een 'schone' energiebron. Alleen in Nederland doen we net alsof het een vreselijke fossiele brandstof is die de aarde naar de hel jaagt. In elk ander land weten ze beter.
Natuurlijk werd Baudet gevraagd door de NPO-debatleider wat hij dan tegen Groningers zegt - mensen die de afgelopen jaren geleden hebben onder het wanbeleid van onder meer VVD, CDA en D66.
"Heel simpel. Het kost tien miljard om alle gebouwen daar aardbevingsbestendig te maken. We geven die mensen ook een aandeel in de NAM. We compenseren ze meer dan ruimschoots - want daar zit namelijk de pijn, daar zit het leed. Ze zijn genegeerd; ze zijn eigenlijk als menselijk schild gebruikt door de perfide bestuurders van nu om een soort excuus te hebben om heel Nederland die gaskraan dicht te draaien."
"Ik vind het cynisch... Groningers zijn het slachtoffer van dit beleid. Ze hadden al lang gecompenseerd moeten worden," ging hij verder, "dat kan ook makkelijk, had al lang moeten gebeuren. Dat moet het kabinet doen. En daarna door met pompen want dat hebben we nodig als Nederland."
D66-engnek Jan Paternotte schreeuwde daarop dat het idee van Baudet "IDIOOT!!!!" was. Maar de enige idioot aan tafel was die chagrijnige muppet zelf. Baudet legde namelijk heel goed - en rustig, daar kan die D66-marionet nog wat van leren - uit hoe dat in zijn werk gaat; huizen aardbevingsbestendig maken, pompen, Groningers een flinke som geld geven... iedereen rijk, iedereen blij, iedereen gas.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Daar is en was werkelijk geen speld tussen te krijgen. Paternotte weet dat natuurlijk, wat de wérkelijke reden is dat hij met zulke woorden smeet.
Hoe dan ook, een goed optreden van Baudet. Want, inderdaad: de enige manier om de gasprijs blijvend omlaag te krijgen én om niet afhankelijk te zijn van het buitenland is door de gaskraan in Groningen open te zetten. Ieder ander land zou zichzelf in de handjes knijpen als het zo'n gasveld ontdekte. En wat doen wij onder druk van D66? Wij jagen onszelf de energiearmoede in. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten