LaurensDassenVolt

Volt en ChristenUnie's bedrieglijke "versterking" van de democratie: Een wolf in schaapskleren!

Politiekaug 30 2023, 10:00
Een lachwekkende claim wordt gemaakt door Volt en de ChristenUnie: ze beweren samen het fundament van onze democratie te willen versterken. U leest het goed: dé partijen die bekendstaan om hun uitsluitingspolitiek, betuttelende houding en, volgens sommigen, totalitaire neigingen beweren dat ze ons parlementaire systeem willen opknappen. De vraag rijst: zijn ze serieus of is dit wederom een geraffineerde poging om hun werkelijke agenda te verbergen?

Jullie willen de grootste democratische partij van Nederland VERBIEDEN ... En oppositionele media kapot censureren. Hou dus maar op met jullie "we willen de democratie versterken" onzin

Volt Nederland
Volt Nederland
@VoltNederland

Samen werken aan een democratie die werkt. 👊 Samen met de @christenunie doen we voorstellen om onze #democratie te versterken. Wij willen minder debatteren over de waan van de dag, en meer debatten over hoe we de grote uitdagingen écht aanpakken. voltnederland.org/blog/van-150-n…

Image
43
Reply
Michael van der Galien, de hoofdredacteur van DDS, slaat de spijker op zijn kop met zijn veroordeling van de schijnheiligheid van dit duo. "Jullie willen de grootste democratische partij (FVD is de grootste ledenpartij van Nederland red.) van Nederland VERBIEDEN... En oppositionele media kapot censureren." En nu verwachten ze dat we hun zoete praatjes over democratische versterking slikken?
Het voorstel om 'visiedebatten' te introduceren klinkt op het eerste gezicht nobel. Maar laat u niet misleiden. Wie bepaalt wat die 'langetermijnbeleidsdoelen' zijn? Wordt dit weer een elitefeestje waarbij de gewone man en vrouw buitenspel worden gezet? Het is ook een mooi middel om weg te kijken voor onderwerpen die niet bij hun agenda passen. Onderwerpen zoals islamisering en immigratie zullen dan worden vermeden dat valt namelijk onder de waan van de dag. Ook twee onderwerpen waar Nederlanders niet over moeten zeuren omdat de islam en immigratie bij Nederland horen volgens Volt en de ChristenUnie.  
Hetzelfde geldt voor hun zogenaamde 'parlementaire wetsverkenning'. Een fraaie term, maar hoe kunnen we zeker zijn dat het geen verkapte manier is om de belangen van lobbyisten voorop te stellen, in plaats van die van Jan Modaal?
Het meest groteske voorstel is misschien wel het opblazen van de Tweede Kamer naar 250 leden. Meer handen aan het roer klinkt misschien goed, maar in de praktijk betekent het waarschijnlijk meer invloed voor partijen als Volt en de ChristenUnie, en minder voor de echte vertegenwoordigers van het volk. Nog meer leden van het partijkartel in het parlement gaat de parlementaire besluitvorming echt niet verbeteren.
Het is duidelijk: onder hun dunne laagje van democratische vernieuwing schuilt een veel duisterder agenda. De ware bedoelingen van deze partijen lijken te zijn om meer invloed en controle te vergaren, en tegelijkertijd een rookgordijn op te werpen voor het Nederlandse volk. Wat natuurlijk ook lachwekkend is dat de ChristenUnie nu met deze democratische vernieuwing komt ze hebben namelijk de afgelopen ZES jaar zelf in het kabinet gezeten. Wat hebben ze daar de afgelopen zes jaar gedaan? De ChristenUnie heeft op de winkel gepast, het volk betutteld, uitgesloten en geterroriseerd met totalitaire maatregelen. De ChristenUnie heeft afgelopen zes jaar echt bewezen een hele enge totalitaire partij te zijn. En niet te vergeten het is een christelijke variant van GroenLinks.
In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek al zo broos is, kunnen we dit soort schijnvertoningen missen als kiespijn. Wat Nederland nodig heeft, zijn echte, oprechte inspanningen om de democratie te versterken, niet nog meer spelletjes en achterbakse trucjes van partijen die hun eigen globalistische agenda boven die van het volk plaatsen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Bij DDS zullen we blijven hameren op de waarheid, hoe ongemakkelijk die ook mag zijn. En in dit geval is de waarheid dat het "versterkings"-voorstel van Volt en de ChristenUnie niets meer is dan een sluwe poging om hun macht te consolideren. Het Nederlandse volk verdient beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten