shutterstock 1740181052

België trekt een streep: Alleenstaande mannen geen opvang, Nederland moet volgen!

Immigratieaug 30 2023, 11:00
Eindelijk eens een land dat het snapt! Onze zuiderburen hebben een moedige en verstandige beslissing genomen: in België krijgen alleenstaande mannen voorlopig geen opvang meer bij het aanvragen van asiel. En waarom? Omdat ze daar begrijpen dat je prioriteiten moet stellen. Nederland, pak je notitieblok en pen erbij, want hier kunnen we nog wat van leren!
Staatssecretaris De Moor van België heeft het helder verwoord bij de VRT: "Het is een ontzettend moeilijke keuze, maar kinderen die op straat slapen is een grens waar ik niet onder wil." Gezinnen en kinderen eerst. De Belgen zitten natuurlijk niet op die alleenstaande mannen te wachten, want laten we eerlijk zijn: een aanzienlijk deel van die alleenstaande mannen zijn geen oorlogsvluchtelingen, maar gewoonweg economische gelukszoekers.
In een tijd waar de asielcentra overvol raken, is het absurd om de rode loper uit te rollen voor alleenstaande mannen, terwijl er gezinnen met kinderen zijn die écht hulp nodig hebben. Echte mannen, die vluchten voor oorlog en onderdrukking, zorgen ervoor dat hun gezin veilig is en vluchten samen. Het soloshowtje van vele mannelijke asielzoekers ruikt eerder naar economisch opportunisme dan naar een wanhopige vlucht voor gevaar.
België heeft zijn rug rechtgehouden en kiest voor de echte slachtoffers. Terwijl in Nederland het debat blijft steken in 'iedereen is welkom' retoriek, maken de Belgen duidelijk onderscheid tussen wie écht hulp nodig heeft en wie beter kan omkeren. Dit is ook humanitair te verdedigen tegen mensenrechtenorganisaties.
En het is niet enkel een kwestie van beperkte middelen; het gaat ook om het signaal dat je uitzendt. Door te zeggen: “Wij helpen eerst de meest kwetsbaren”, stel je een voorbeeld en laat je zien dat je je niet laat bespelen door iedereen die de asielkaart trekt.
Nederland zou een voorbeeld moeten nemen aan dit Belgische beleid als het aan Geert Wilders (PVV) ligt. Genoeg van het eindeloze gepamper en het toegeven aan elke eis. Het is tijd om op te komen voor onze eigen waarden, onze eigen burgers, en voor diegenen die écht onze hulp nodig hebben.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Kortom, petje af voor België. Terwijl Nederland nog in de waan van de dag blijft hangen, stappen onze zuiderburen resoluut de toekomst in met beleid dat eerlijk, rechtvaardig en doelgericht is. Nederland, het is hoog tijd om dit voorbeeld te volgen!
Update
Sam van Rooy, Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang, zegt tegen DDS dat deze maatregel niet ver genoeg gaat. Hij pleit per direct voor een asielstop: "De asielcrisis is in België eigenlijk permanent. De regering, als schoothondje van de EU-immigratiemachine, baat België uit als een hotel waar steeds meer kamers aan moeten worden bijgebouwd. Maar uiteraard lukt dat op den duur niet meer, en dus ziet men zich nu genoodzaakt om keuzes te maken en - allicht helaas slechts tijdelijk - alleenstaande mannen geen opvangplek meer te geven. Een ministapje in de goede richting, maar dat zal het probleem ten gronde niet oplossen: het leger illegalen zal blijven aangroeien. Ondertussen telt België naar schatting tussen de 100.000 en 200.000 illegalen, zeg maar een stad ter grootte van Haarlem. Het gevolg is: steeds meer armoede, steeds meer overlast en criminaliteit en steeds meer islamisering. Wij zeggen dus, en dat geldt zeker ook voor Nederland: vol is vol, voer een permanente asielstop in! Want onze demografische, culturele en socio-economische draagkracht is allang overschreden."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten