courtyard 888306 1920

Voormalig CDA-minister Cees Veerman verdiende meer dan een half miljoen aan dubieuze grondhandel

Politiekapr 11 2023, 17:00
Recente onthullingen van RTL Nieuws hebben aan het licht gebracht dat voormalig CDA-minister van Landbouw Cees Veerman betrokken was bij dubieuze grondspeculatie. Samen met grondhandelaar JE Vastgoed verkocht zijn familiebedrijf C.P. Veerman Holding meerdere stukken landbouwgrond voor bedragen die tien keer boven de marktwaarde lagen. Particulieren werden verleid tot de aankoop van deze grond, met de belofte dat deze snel in waarde zou stijgen. Maar nu blijkt dat deze belofte slechts een fabel was en dat de kopers voor tienduizenden euro's gedupeerd zijn, terwijl de kas van zowel Veerman als de tussenhandelaar werd gespekt.
De verkoop van 7 hectare landbouwgrond bij Nieuw-Beijerland leverde Veerman en JE Vastgoed een enorme winst op. Het bedrijf van de minister kreeg er 45 euro per vierkante meter voor en zal er, als JE Vastgoed alles heeft afbetaald, meer dan 3 miljoen aan overhouden. JE Vastgoed verkocht de kavels dezelfde dag no door voor in totaal ruim 1,3 miljoen euro. In totaal zijn tot nu toe op deze wijze 42 kleine kavels verkocht, wat Veerman ruim 710.000 euro opleverde.
Maar het zijn vooral de particulieren die de dupe zijn geworden van deze dubieuze handel. Ze betaalden tussen de 80 en 88 euro per vierkante meter aan de grondhandelaar, zonder te weten dat deze grond nooit in waarde zou stijgen. Één van de gedupeerden van deze handel is Agrariër Joop Langelaan, hij werd eind vorig jaar gebeld door JE Vastgoed met een aanbod dat hij bijna niet kon weigeren. Nu blijkt dat de grond nooit in waarde zal stijgen en dat hij tienduizenden euro's heeft verloren.
Deze onthullingen zijn zeer zorgwekkend en roepen vragen op over de integriteit van Veerman en JE Vastgoed. Particulieren moeten erop kunnen vertrouwen dat ze eerlijke en betrouwbare informatie krijgen bij de aankoop van grond.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten