lientje

Caroline van der Plas (BBB) is gesterkt in haar standpunt na gesprek met Eurocommisaris Frans Timmermans (PvdA)

Politiekapr 11 2023, 18:00
Caroline van der Plas (BBB) kreeg vandaag een bezoek van Eurocommissaris Frans Timmermans. Hij was in Den Haag om met haar te praten over stikstof. Na afloop van het gesprek voelde Van der Plas zich gesterkt in haar standpunt. "Het belangrijkste dat ik heb meegekregen is: Brussel zegt niet nee. Althans, niet altijd", aldus Van der Plas.
Voorafgaand aan het gesprek had Timmermans aangegeven dat hij de regels niet zou uitleggen aan Van der Plas. Maar de voorvrouw van de BBB wilde vooral weten waar de ruimte zat binnen de regels. Het kabinet is immers gebonden aan deze regels. Van der Plas is van mening dat vermindering van stikstof niet altijd de enige maatregel is die nodig is om de verslechtering van natuurgebieden tegen te gaan.
Van der Plas erkent dat de Brusselse regels voorschrijven dat Nederland moet voorkomen dat de natuurgebieden achteruit gaan. Maar welke maatregelen er genomen worden, "is aan de lidstaten zelf", aldus Van der Plas. Volgens haar verschilt dit sterk per natuurgebied. Het probleem ligt volgens van der Plas dus met name bij de methodes die Nederland kiest, en niet bij de Europese regels. Van der Plas is tevreden met de uitkomst van het gesprek en ziet het als bevestiging van de standpunten van haar partij. Timmermans heeft aangegeven graag mee te denken en technische informatie door te spelen naar BBB.
Het gesprek tussen Van der Plas en Timmermans duurde dik twee uur en vond plaats in het gebouw van de Tweede Kamer. Naast stikstof kwam ook het onderwerp van de beschermde Europese wolf ter sprake. Van der Plas zal zich blijven inzetten voor de belangen van de Nederlandse boeren en burgers.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten