screen shot 2023 03 25 at 075513

CDA-prominent Onno Ruding jaagt Alexander Pechtold (D66) op de kast tijdens WNL op Zondag: "D66 is er door de kiezer uitgewerkt!"

Politiekapr 09 2023, 15:00
De uitspraken van CDA-prominent Onno Ruding eerder vandaag in de uitzending van WNL op Zondag wijzen op een verandering in het politieke landschap van Nederland. Ruding benadrukt namelijk dat het niet langer mogelijk is voor Den Haag om allerlei dictaten op te leggen aan het land, omdat de provincies nu een eigen bevoegdheid hebben. Hierdoor moet er volgens Ruding rekening gehouden worden met de standpunten van de provincies en hun nieuwe besturen.
Ruding geeft aan dat de verkiezingsuitslag van invloed zal zijn op de samenstelling van de nieuwe provinciebesturen en dat de BoerBurgerBeweging (BBB) hierbij een grote rol speelt. Hij wijst erop dat de huidige onderhandelingen tussen BBB, VVD, CDA en CU interessant zijn en dat D66 hier niet bij betrokken is. “Die is er door de kiezer eigenlijk uitgewerkt.” Aldus Ruding.
Voormalig D66-leider Alexander Pechtold is het hier niet mee eens en waarschuwt het CDA om niet opnieuw met de PVV samen te werken. “Gaat het CDA tegen de belofte van hun eigen leider nu in twee provincies weer met de PVV aan boord, dat heeft al een keer een bijna dood ervaring voor de partij opgeleverd. Pas daar mee op!” Aldus Pechtold die maar wat graag nogmaals zijn persoonlijke vete met de PVV oprakelt. “Die waarschuwing heb ik niet nodig, je moet wel een zekere vrijheid geven aan de provincies.” Aldus Ruding.
Ruding benadrukt daarnaast ook dat de provincies een zekere vrijheid moeten hebben en dat het belangrijk is om hun standpunten serieus te nemen. Deze verandering in de politieke macht van Nederland is een interessante ontwikkeling die een nieuw tijdperk inluidt waarin de provincies een belangrijke rol spelen in de politieke besluitvorming.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten