screen shot 2023 10 10 at 135352

"Vreselijk dat dit op onze tv te zien is": Mirjam Bikker woest door controversiële Derksen uitspraken

Politiekokt 10 2023, 18:00
ChristenUnie-leider Mirjam Bikker zegt dat ze erg geschrokken is van de uitspraken van Johan Derksen gisteravond bij Vandaag Inside. In reactie op de terroristische aanslagen van Hamas dit weekeinde zei Derksen daar dat "de Joden" het er ook wel een beetje naar gemaakt hebben. Bikker zegt dat ze dat heel vreselijk heeft gevonden.
"We hebben de beelden gezien," aldus Bikker boos bij WNL vandaag. "Mensen die feestvieren in de woestijn en worden neergeschoten, vrouwen die worden verkracht en kinderen die worden ontvoerd. Daar passen zulke woorden echt helemaal niet bij."
"Ik vind het vreselijk dat dit op onze tv te zien is, terwijl we weten dat terroristen dood en verderf hebben gezaaid," vervolgde ze, waarmee ze natuurlijk impliceert dat zij vindt dat Derksen van de buis gehaald moet worden.
Toch gaf Bikker daarna nog wel toe dat Israël de Palestijnen helaas lang niet altijd goed heeft behandeld. Maar, gaat ze verder, "dat staat los van wat Hamas nu laat zien en welke terreur er nog steeds wordt gezaaid."
Het lijkt erop dat er een beweging aan het ontstaan is om Derksen te cancelen. Zal dat dit keer effect hebben? Of blijft Derksen weer overeind staan?
Natuurlijk is er nog een mogelijkheid. In het verleden heeft Derksen soms na echte volkswoede ook zijn excuses aangeboden of gezegd dat hij het allemaal niet zo vervelend meende. Gaan we vanavond een optreden zien van Derksen waarin hij zijn woorden (deels) terugneemt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten