2010 02 vvd en d66

VVD-belofte om asielinstroom te verminderen blijkt niks waard: "Nederland telt binnen twee generaties 25 miljoen inwoners"

Politiekmei 10 2023, 21:00
De VVD ligt onder vuur in de Tweede Kamer vanwege hun belofte om de asielinstroom te verminderen. Recentelijk zijn er voorspellingen naar buiten gekomen waaruit blijkt dat er juist méér migranten naar Nederland komen. De kamer vraagt zich af wanneer de VVD hun beloftes gaat nakomen.
In het debat in de Tweede Kamer werden de recente prognoses besproken waaruit blijkt dat er dit jaar meer dan 70.000 asielmigranten naar Nederland zullen komen. Daarnaast wordt er tot 2026 in totaal 13,9 miljard euro uitgetrokken voor opvang. Het standpunt van de VVD die zegt dat de instroom omlaag moet, verliest in rap tempo zijn geloofwaardigheid.
PVV-Kamerlid Markuszower geeft aan dat de uitspraak van Van der Burg, die voorheen de uitspraak 'hoe meer asielzoekers, hoe beter' deed voordat hij staatssecretaris werd in dit kabinet, wordt nageleefd. Hij noemt de VVD een oplichtersbende vanwege aanhoudende toezeggingen over de instroom. Markuszower voorspelt dat Nederland binnen twee generaties 25 miljoen inwoners zal tellen.
VVD-Kamerlid Brekelmans zegt zich vast te willen houden aan de 'fundamentele heroriëntatie' van het asielstelsel die door het kabinet werd beloofd. Onenigheid zorgde voor vertraging van deze heroriëntatie, die al in het najaar was toegezegd. Bovendien wordt er vanuit coalitiepartijen D66 en CU aangegeven dat zo'n heroriëntatie niet nodig is.
Zelfs vanuit de linkse oppositiepartijen wordt geconcludeerd dat als het om de instroom gaat de VVD nog geen deuk in een pakje boter slaat. Beloftes daarover blijken 'weerbarstig', aldus SP-Kamerlid Futselaar. PvdA-Kamerlid Piri heeft er ook weinig vertrouwen in dat de instroom beperkt wordt. Ze geeft aan dat de VVD al twaalf jaar deze positie heeft, en verwacht niet dat het nu makkelijk opgelost kan worden.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten