screen shot 2023 05 11 at 100703

Systematisch misdragende VVD-dictatortje minister Wiersma wenst examenkandidaten een goed examen: met een achterlijke flamingo

Politiekmei 11 2023, 9:00
Dennis Wiersma, de VVD-minister van onderwijs die eerder dit jaar in het nieuws kwam omdat hij zich systematisch misdraagt en ambtenaren en partijgenoten steevast verrot scheldt, heeft een belachelijke video gemaakt waarin hij examenkandidaten een goed examen toewenst. Dat doet hij onder meer door rond te lopen in een achterlijke opblaasbare flamingo, zogenaamd omdat zijn gedachten al "bij de zomervakantie" zijn.
Veel zieker dan dit soort video's wordt het niet. De VVD die leuk probeert te zijn. Zo van, wij zijn gewone mensen, met gevoel voor humor, en een goed hart. Minister Wiersma:
Het is natuurlijk duidelijk waarom ze dit met Wiersma doen - op deze manier. In plaats van rustig achter zijn bureautje zittend zetten ze hem eigenlijk voor gek met een idiote paarse flamingo.
Dat is bewust. Want Wiersma heeft imagoschade opgelopen. Onlangs werd immers bekend dat deze wannabe dictator zich al jaren misdraagt - zowel op de ministeries waar hij gewerkt heeft als bij de VVD-fractie, waar medewerkers gillend zijn weggerend omdat hij schier onhandelbaar is. VVD-personeel liepen huilend zijn kamer uit als ze uitgekafferd waren, en een topambtenaar besloot zelfs om op te stappen omdat Wiersma hem/haar/het/hunnie totaal de vernieling in had getrapt.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Dus wat doe je dan als VVD, zeker als je weet dat Mark Rutte bezig is met zijn laatste trucje en of voor de volgende verkiezingen of direct daarna vervangen moet worden door een ander - het liefst een man, het liefst iemand met ervaring?
Juist. Dan doe je je best om het imago van Wiersma wat te verzachten. Hop, je haalt een paarse flamingo van stal, je komt met een zogenaamd hilarisch idee, en klaar. Wiersma zet zich even voor lul maar krijgt daar uiteindelijk heel veel voor terug.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten