shutterstock 2280642857

Grensoverschrijdende minister Wiersma (VVD) zorgt met agressie dat ambtenaren gillend het ministerie verlaten

Politiekapr 21 2023, 9:25
Minister Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs heeft erkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tegenover ambtenaren. Volgens bronnen binnen het ministerie van Onderwijs heeft de VVD-bewindsman regelmatig geschreeuwd, agressief met deuren geslagen en medewerkers onder druk gezet sinds hij in januari vorig jaar aantrad als minister. Hierdoor zouden meerdere medewerkers zijn opgestapt.
De Telegraaf heeft gesproken met ambtenaren die het gedrag van Wiersma hebben ervaren. Zij vertellen dat de minister "als een razende tekeer" is gegaan en dat zijn gedrag onacceptabel is. Wiersma heeft via zijn woordvoerder toegegeven dat hij "te veeleisend, te scherp en soms te fel" is geweest en dat hij over de schreef is gegaan.
Een anonieme bron die werkzaam is op het ministerie van Wiersma laat DDS het volgende weten: ''Ik herken mij deels in het verhaal van de Telegraaf. Het klopt dat hij (Wiersma red.) veeleisend is. En gaat soms over rechts met een plan, dan werk je je te pletter en moet alles af. Om de week daarop links af te gaan met dat plan en kan alles weer in de prullenbak. En alles opnieuw weer onder tijdsdruk. Dus je kan terecht stellen dat het een windvaan is.'' Op het ministerie wordt gedacht dat Wiersma bezig is om zichzelf in de kijker te spelen als mogelijke opvolger binnen de VVD: ''Rutte moet toch een keer vervangen worden. En dat er binnen de VVD best want haantjes zijn die willen scoren. En zijn plek willen over nemen. Zo ook Wiersma die veel moet eisen om te scoren. Ik vind het jammer dat hij er voor zijn eigen gewin zit. Hij is denk wel één van de kanshebbers.''
Naar aanleiding van de berichtgeving heeft het ministerie laten weten dat Wiersma eind vorig jaar op eigen initiatief met de organisatie in gesprek is gegaan. "Hier zijn goede en leerzame gesprekken uit ontstaan en met die gesprekken blijft de minister ook doorgaan", aldus de woordvoerder van Wiersma. Het ministerie heeft geen commentaar gegeven op de berichten dat meerdere medewerkers zijn opgestapt als gevolg van het gedrag van de minister.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Wiersma laat zien een echte VVD'er te zijn. Een echte windwaan, de ene week over rechts en de andere week over links. Agressief met deuren slaan en schreeuwen naar medewerkers als het niet naar wens gaat. Dit lijkt wel de perfecte functieomschrijving om Mark Rutte op te volgen als partijleider van de VVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten