dh 10347 dennis wiersma minister van primair en voortgezet onderwijs

Dennis Wiersma: Het Portret van een Ontspoorde Politicus

Politiekapr 22 2023, 20:25
Dames en heren, neem uw hoeden af voor de gerenommeerde kunstenaar van het politieke theater: minister Dennis Wiersma (Onderwijs). Zijn indrukwekkende oeuvre bevat een meesterwerk van wangedrag, en zoals alle goede kunstenaars, kent ook Wiersma geen grenzen.
In een recente onthulling door De Telegraaf werd een deel van zijn creatieve proces blootgelegd. Het blijkt dat Wiersma's talent voor misdragingen al jaren floreert bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en binnen de VVD-fractie. Zijn meesterwerk heeft zowel ambtenaren als partijgenoten tot tranen geroerd.
Toch is Wiersma zo bescheiden dat hij zichzelf vrijdag nog niet herkende in deze beschrijvingen. Maar na enige reflectie kwam hij zaterdag terug op zijn uitspraken. Zoals alle grootheden, is ook Wiersma bereid om van zijn fouten te leren.
Het is geen geheim dat Wiersma's temperament even vurig is als zijn ambitie. Onder zijn artistieke leiding verlieten medewerkers huilend de VVD-fractiekamer en bezweek zelfs een topambtenaar. Maar vrees niet, want Wiersma is zich bewust van zijn invloed op anderen. Alhoewel hij in eerste instantie geen signalen ontving, wil hij nu lering trekken uit zijn verleden.
De VVD heeft zijn creatieve genie in het verleden proberen te beteugelen met gedragscursussen, maar zoals alle grootmeesters, was Wiersma niet te temmen. Hij weet dat een minister ook zijn grenzen heeft, maar blijkbaar alleen als het op schreeuwen tegen schooldirectrices aankomt.
De premier, Mark Rutte, toonde zich een echte kunstkenner en noemde het geheel 'ongelooflijk pijnlijk'. Toch blijft het onduidelijk hoe lang hij op de hoogte was van Wiersma's artistieke uitspattingen.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
De VVD-top wil niet reageren op de vraag of zij eerder op de hoogte waren van Wiersma's grensoverschrijdende gedrag. Maar laten we eerlijk zijn, waarom zouden zij hun eigen Leonardo da Vinci willen afremmen?
Nu Wiersma's meesterwerk van wangedrag in de schijnwerpers staat, kunnen we alleen maar afwachten hoe dit verder zal ontvouwen. Zal hij zijn grenzeloze ambitie in toom weten te houden, of zal zijn artistieke vuur alleen maar feller branden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten