shutterstock 1177931944

Peiling! VVD nog maar op 17 zetels, BBB stijgt naar 36

Politiekapr 23 2023, 9:45
Goed nieuws voor iedereen die Nederland lief heeft: de VVD blijft maar verliezen. Volgens de nieuwste peiling van Maurice de Hond zouden Rutte en co. genoegen moeten nemen met een magere 17 zetels bij nieuwe Tweede Kamerverkiezingen. Het verschil met BBB is immens.
De partij van Caroline van der Plas kan momenteel namelijk aanspraak maken op 36 virtuele zetels. Dit betekent dus dat BBB meer dan twee keer zo groot is als de VVD. In deze tijden zijn dat ronduit schokkende cijfers. Ongekende cijfers, zelfs.
Ondertussen blijven de rest van de coalitiepartijen net zo slecht presteren als ze eerder al deden. Het CDA staat op 7 virtuele zetels (LOL). De ChristenUnie op 4. Dat maakt de ChristenUnie kleiner dan JA21, FVD, én Volt. De ChristenUnie gaat naar de grootte van de SGP, wat inhoudt. De christenbroeders staan - niet verrassend - op 3 virtuele zetels. Als de CU daarop uitkomt mogen Mirjam Bikker en co. in hun progressief-christelijke handjes knijpen.
Opvallend is verder dat de PVV momenteel op 9 virtuele zetels staat. FVD verliest niets meer aan BBB, maar de PVV doet dat wél. Dit betekent dat een significant deel van de PVV-achterban erg bevattelijk is voor 'een nieuw normaal geluid' in de politiek, wat BBB natuurlijk vertegenwoordigt.
Ondertussen staat de coalitie nog maar op 38 virtuele zetels. Dat is slechts de helft van wat het nodig heeft voor een meerderheid. Dit betekent dat ze zelfs niet samen met GroenLinks en de PvdA tot een meerderheid van 76 zetels kunnen komen, want met die twee erbij komen ze uit op 65 zetels. Dan zouden ze dus nog een partij nodig hebben als Volt... en de Partij voor de Dieren. 
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Bij de volgende verkiezingen gaat er qua poppetjes dus echt wel iets veranderen als het zo doorgaat. De coalitie zoals die nu bestaat kan niet meer doorgaan, zelfs niet met de gedogers erbij. BBB zal er bij betrokken moeten worden... en dat betekent dat er ook gekeken moet worden naar PVV, FVD, JA21. Maar het oude partijkartel kan zo niet doorgaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten