tractor gf1b0daf76 1920

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot zorgt opnieuw voor ophef: Handtekening landbouworganisatie LTO is "niets waard"!

Politiekmei 10 2023, 20:00
D66-Kamerlid Tjeerd de Groot heeft weer eens voor opschudding gezorgd door in De Telegraaf te stellen dat de handtekening van LTO, de landbouworganisatie, "niets waard" is. LTO heeft hierop gereageerd door te eisen dat De Groot zijn uitspraak terugneemt.
De uitspraak van De Groot komt voort uit de strubbelingen rondom het landbouwakkoord. LTO heeft namelijk aangegeven nog niet te willen tekenen voor de conceptversie van het akkoord dat momenteel op tafel ligt. De Groot denkt wel dat er uiteindelijk getekend zal worden, maar vraagt zich af of het iets zal uithalen. Hij denkt namelijk dat alles uit de kast gehaald zal moeten worden om de afspraken te slopen, zelfs als LTO wel tekent. Volgens De Groot is de handtekening van LTO dus niets waard.
LTO is woedend over deze uitspraak en noemt het opnieuw een respectloze uitspraak van De Groot, die de landbouwwoordvoerder is van de tweede coalitiepartij van Nederland. LTO eist dat De Groot zijn woorden terugneemt. LTO-voorzitter Sjaak van der Tak zegt dat deze uitspraak het aanzien van de politiek schaadt en dat deze polariserende uitspraken moeten worden teruggenomen.
Dit is niet de eerste keer dat De Groot voor ophef zorgt. Eerder riep hij op tot een halvering van de veestapel aan het begin van de stikstofcrisis en noemde hij het eerste pakket maatregelen slechts "een amuse van een zevengangendiner". Ook noemde hij een verslaggever van Ongehoord Nederland een fascist en botste hij met de rest van de coalitie over de geurnormen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten