Voormalig president Donald Trump veroordeeld voor seksueel misbruik en smaad in civiele zaak

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Voormalig president Donald Trump veroordeeld voor seksueel misbruik en smaad in civiele zaak

Een civiele rechtszaak tegen voormalig Amerikaanse president Donald Trump heeft geleid tot een veroordeling voor seksueel misbruik en smaad. De zaak was aangespannen door schrijver E. Jean Carroll, die Trump beschuldigde van verkrachting in een paskamer van een warenhuis in New York City in de jaren negentig. Trump heeft de beschuldigingen altijd ontkend en noemde het verhaal een leugen en een hoax.

De jury oordeelde dat er onvoldoende bewijs was voor verkrachting, maar dat Trump wel schuldig was aan seksueel misbruik en smaad. Als gevolg daarvan moet hij een schadevergoeding van 5 miljoen dollar betalen aan Carroll, waarvan 2 miljoen dollar voor seksueel misbruik en 3 miljoen dollar voor smaad. Trump heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak en noemde deze "een schande". Hij beweerde op sociale media dat hij geen idee had wie Carroll was. Het team van Trump zal naar verwachting een beroep doen op de uitspraak en proberen deze te laten vernietigen.

Hoewel er geen gevangenisstraf opgelegd kan worden in een civiele zaak, kan deze veroordeling wel gevolgen hebben voor Trump's politieke toekomst en persoonlijke reputatie. Dit is niet de enige juridische zaak waarbij Trump betrokken is. Hij is momenteel verwikkeld in meerdere rechtszaken, waaronder een strafzaak rond zijn betaling van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels en een onderzoek naar zijn rol in de bestorming van het Capitool in Washington in januari 2021.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

De zaak is politiek gemotiveerd en is bedoeld om Trump's reputatie te beschadigen. Trump heeft altijd ontkend dat hij enige betrokkenheid had bij het incident waarvan hij beschuldigd wordt. Daarnaast zijn er geen getuigen of bewijsstukken die zijn schuld bewijzen. De uitspraak van de jury is dan ook volstrekt ongegrond en weerspiegelt de politieke haat jegens Trump. Deze mensen doen er alles aan om hem te beschadigen en zijn politieke carrière te vernietigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties