ed nijpels

VVD mastodont Ed Nijpels deelt dolksteek uit: premier Mark Rutte moet plaats maken voor Edith Schippers!

Politiekokt 31 2022, 10:30
Er is een tijd van komen en gaan. Ed Nijpels heeft in het NRC laten optekenen dat die tijd voor Mark Rutte is gekomen. Het openlijk afvallen door de mastodont Nijpels kun je als een dolksteek in de rug beschouwen van de huidige premier. Helemaal als je Edith Schippers aanwijst als zijn opvolger.
Mark Rutte is ver over zijn houdbaarheidsdatum heen en het hele land smacht ernaar dat hij zijn biezen pakt. In een interview met het NRC zegt de oud-VVD leider Ed Nijpels dat hij in Edith Schippers de toekomstige partijleider ziet. Rutte moet zelfs per direct vertrekken volgens Nijpels in het partijbelang; “Als je Edith Schippers eerst een jaar de eerste vrouwelijke premier laat zijn, vernietigt ze bij de verkiezingen daarna alle andere partijen. Met Rutte hebben we zo’n kans niet meer.”
“Bij leiderschap gaat het volgens mij om drie dingen: je moet je eigen tegenspraak organiseren, je moet een club mensen om je heen regelen die je kunnen opvolgen en je moet vertrekken op je hoogtepunt. Dat is maar heel weinig mensen gegeven,'' zegt Ed Nijpels. Daaruit kunnen we concluderen dat Rutte hopeloos heeft gefaald. Alle kritische en rechtse VVD'ers zijn de partij uitgewerkt. De opvolging van Rutte is zeer slecht geregeld. En het hoogtepunt van Rutte ligt ver achter ons. Je kunt je zelfs afvragen of Rutte in zijn regeerperiode wel een hoogtepunt heeft gekend.
Voor Ed Nijpels is Rutte niets meer dan een aardige klusjesman; “Er verandert nu zoveel: qua klimaat, maar ook maatschappelijk, financieel. Als grootste partij en als leider moet je daar een verhaal bij hebben. Dat heeft de VVD niet. Mark moet de lead nemen. Je bent als premier niet de chef van een klusjesfabriek. Je kunt een goeie klusjesman zijn, en ook een heel áárdige klusjesman. Maar als premier moet je de architect zijn van het land.”
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Pijnlijk als dit over je gezegd wordt na een regeerperiode van bijna 12 jaar. Dit kan je echt als een dolksteek ervaren van de mastodont Nijpels. Rutte weet nu één ding zeker ook binnen de VVD zijn ze nu uit op zijn kop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten