portraitfactorynl de dagelijkse standaard 34

Wat?! Knettergekke kleuter Pieter Omtzigt barstte steeds in SNIKKEN uit bij formatie

Politiekmei 17, 19:30
Pieter Omtzigt is een "kleuter." Hij liep met grote regelmaat "snikkend" weg uit onderhandelingen. Ook schreeuwde hij als het hem niet zinde. Tenslotte was Omtzigt grote tijden totaal afwezig... tot hij ineens het hoofd in de nek gooide en beweerde dat het zo niet kon. Kortom, Pieter Omtzigt is een labiele gek. Dat zeggen zijn medeonderhandelaars tenminste.
De onderhandelaars van VVD, PVV, NSC en BBB konden bepaald niet met elkaar opschieten. Dat wisten we al grotendeels, maar nu blijkt dat het tijdens de formatie soms wel héél belachelijk ging. Zoals wij eerder al berichtten vandaag blijkt dat uit een opzienbarend artikel in De Telegraaf.
Het is vermakelijk om te zie hoe de verschillende partijen naar elkaar uithalen, ook nu de onderhandelingen erop zitten. BBB'ers vinden VVD'ers maar een stel visieloze ambtenaren, VVD'ers vinden BBB'ers domme boeren... en iedereen vindt Pieter Omtzigt een gestoorde kleuter.

Labiele peuter

Tijdens de onderhandelingen is Omtzigt volgens zijn mede-onderhandelaars, aldus De Telegraaf, "meerdere malen ontploft." Ja, het was zo erg, dat ze hem zelfs gingen beschouwen als een klein kind dat in zijn terrible two's zit. Dat is dus de leeftijd waarop kinderen (van 2 jaar oud) zich enorm misdragen.
"Vergeleken met de formatietafel is een kleuterklas nog een universiteit," zegt één van de onderhandelaars. Niet omdat de andere onderhandelaars zo idioot waren... Maar omdat Pieter zich misdroeg. "Hij had momenten dat hij een half uur met zijn ogen dicht half voorovergebogen zat. Dan ontwaakte hij ineens en begon zich weer eens tegen iets te verzetten."
Iedereen met een kind weet dat dit inderdaad bij de terrible two's hoort. Zo'n kind kan zich dan vanuit het niets tegen je verzetten, schreeuwen, janken, gillen, en je zelfs slaan. Zomaar. Om helemaal niets.
Blijkbaar doet Pieter dat ook met grote regelmaat - zelfs tijdens formatieonderhandelingen.
Het werd uiteindelijk zo erg dat de andere onderhandelaars experts waren geworden in 'Pieters lichaamstaal lezen.' "Als Omtzigt zijn lippen naar binnen vouwt, nou dan weet je het wel," zegt één van de onderhandelaars.
Shitterdeshit zeg.

Pensioenen

En dat is niet alles. Omtzigt beweert altijd een man van de pensioenen te zijn. Maar tijdens de onderhandelingen heeft hij daar bizar genoeg met geen woord over gerept. Tot de laatste dag. Toen begon hij over het wanstaltige nieuwe pensioenstelsel. Daar wilde hij wel iets mee doen.
BBB en PVV waren dat met hem eens. Alleen die walgelijke VVD niet. Dilan Yesilgöz maakte duidelijk aan Omtzigt: 'We zouden vandaag alleen nog de puntjes op de i zetten, niet hele zware dossiers tackelen. Dit had je eerder moeten doen.' Daar had ze natuurlijk gelijk in - hoewel de pensioenen wel degelijk onderdeel hadden moeten zijn van het akkoord. Dat ze dat niet gedaan hebben is feitelijk gewoon crimineel.
Afijn, het was het zoveelste moment waarop Omtzigt onbetrouwbaar bleek te zijn. Uiteindelijk werd Yesilgöz zo boos dat ze liet weten dat ze zou opstappen als de beroepskleuter doorging.

Trots

En toen was er nog iets anders. Ze waren bezig hun akkoord op papier te zetten en ze hadden een mooie (nou ja, best een achterlijke maar goed) titel verzonnen. Maar opeens greep Omtzigt weer in. Meneer legde het hoofd in de nek en eiste een verandering. "Trots? Trots? Nee, dat moet vertrouwen worden."
Uiteindelijk kwam meneer met niet één, niet twee, niet drie maar met vier alternatieve titels voor het akkoord. BBB mede-onderhandelaar Henk Vermeer (fantastische gast trouwens) werd uiteindelijk zo boos dat hij Omtzigt verbaal een pak slaag gaf. "We gaan er geen CDA-tekst boven zetten," beet Vermeer de oud-CDA'er toe. 
Ten langen leste gaf Omtzigt dan toch maar toe. Oké, de titel die gekozen was mocht.

Plasterk

Maar zelfs toen was het nog niet klaar. Geert Wilders legde uit aan de onderhandelaars dat hij graag wil dat Ronald Plasterk premier wordt. Van Omtzigt mag Wilders dat immers zelf niet worden. Dan maar the next best thing.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Nou, dat vond Pieter geen goed plan. Niet omdat Plasterk het niet kan, of omdat Plasterk een idioot is... maar omdat Plasterk Pietertje ooit eens gekwetst heeft. Daarom eiste de kleuter van NSC een publiek excuus van Plasterk. Dat is dus waarom Plasterk opeens een brief aan Pieter heeft laten publiceren door De Telegraaf.
Zieliger dan Omtzigt worden ze niet gemaakt in de wereld. Deze man is overduidelijk écht niet goed bij zijn bakkes. Wat een volidioot,
Natuurlijk hebben wij Omtzigt om weerwoord gevraagd. Het zal niemand verbazen dat we geen reactie hebben mogen ontvangen. Niet zo gek, want Omtzigt ligt op dit tijdstip ongetwijfeld al op bed. Kleuters liggen immers al rond een uurtje of half acht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten