1280px prem radhakishun aan de microfoon

Woedende Prem Radhakishun trekt zich terug uit de race voor het leiderschap van PvdA-GroenLinks

Politiekaug 08 2023, 9:00
In een onverwachte wending heeft Prem Radhakishun, oud-advocaat en voormalig BNR-presentator, zich teruggetrokken als kandidaat-lijsttrekker voor PvdA/GroenLinks. Radhakishun maakte dit nieuws zelf bekend op BNR, waarbij hij aangaf dat hij "op geen enkele wijze aan het profiel voldeed."
Radhakishun had afgelopen zaterdag een gesprek met de selectiecommissie van PvdA/GroenLinks. Ondanks zijn verzoek aan de commissieleden om buiten het profiel te kijken, hield de commissie vast aan hun criteria. Radhakishun werd op basis hiervan afgewezen. Hoewel hij de mogelijkheid had om in beroep te gaan tegen deze beslissing, koos hij ervoor om de eer aan zichzelf te houden.
Op 27 juli had Radhakishun zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van PvdA/GroenLinks in een brief aan het partijbestuur. In deze brief bekritiseerde hij de PvdA voor het negeren van de excessen van het kapitalisme en GroenLinks voor het ontbreken van een 'aansprekend verhaal'. Hij stelde dat de politieke leiders zelf de excessen van het kapitalisme hadden getoond.
Na zijn afwijzing liet Radhakishun weten dat hij stopt: "Als ik de commissie niet kan overtuigen, dan stopt het." Hij voegde eraan toe: "Ik heb liefde voor de sociaaldemocratie. Ik heb campagne gevoerd, ik ben uitgenodigd. Misschien hebben ze gelijk, als ik toch op een kapitalistische partij moet stemmen, dan stem ik liever op de VVD dan op een nep-kapitalistische partij als de PvdA."

PvdA in zwaar water

Het is duidelijk dat de Partij van de Arbeid (PvdA) in een moeilijke positie verkeert. De recente gebeurtenissen hebben aangetoond dat er een groeiende ontevredenheid is binnen de partij, die zich uit in openlijke kritiek en zelfs in het vertrek van prominente leden.
Radhakishun, een bekende Nederlandse presentator en columnist, heeft zijn ongenoegen geuit over de PvdA. Hij heeft de partij beschuldigd van het verraden van haar eigen achterban, een beschuldiging die zwaar weegt gezien de traditionele rol van de PvdA als vertegenwoordiger van de arbeidersklasse. Radhakishun is echter niet de enige die boos is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn! De PvdA en dat hele partijkartel moeten ontmaskerd worden. Dat doen wij graag. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Steun ons! Help ons PvdA-GroenLinks te bestrijden. Doneer via BackMe!
Henk Nijboer, een vooraanstaand lid van de PvdA, heeft aangekondigd dat hij zich niet herkiesbaar zal stellen bij de komende verkiezingen. Dit is een duidelijk teken van zijn ontevredenheid met de huidige koers van de partij. Nijboer heeft in het verleden kritiek geuit op de partijleiding en het lijkt erop dat hij nu de daad bij het woord voegt door zich terug te trekken uit de politiek.
Lutz Jacobi, een ander prominent lid van de PvdA, heeft ook afstand genomen van de partij. Ze was een gerespecteerd lid van het partijbestuur, maar heeft besloten om haar positie op te geven. Dit is een ernstige klap voor de PvdA, aangezien Jacobi bekend stond om haar toewijding en harde werk voor de partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten