shutterstock 1840431526

Jan Dijkgraaf kraakt in zijn Briefje van Jan de mediastilte van PvdA/GL lijsttrekker Frans Timmermans

Opinieaug 04 2023, 11:00
Hoe stil kan het zijn op het politieke front? Nou, als we het over Frans Timmermans hebben, de potentiële lijsttrekker van de PvdA/GroenLinks-combinatie, schijnt het antwoord te zijn: doodstil. En dat heeft Jan Dijkgraaf, Nederlands onbevreesde, ongecensureerde columnist, tot op het bot geïrriteerd.
In zijn laatste 'Briefje van Jan' geeft Dijkgraaf de politicus een koekje van eigen deeg, terwijl Timmermans zich schuilhoudt in de schaduw van de huidige partijcrisis. Henk Nijboer die de handdoek in de ring gooit? Lutz Jacobi die de club verlaat? Ronald Plasterk die een tirade schrijft over verraad aan de achterban? Allemaal voer voor politiek drama, maar Timmermans lijkt er zijn schouders voor op te halen. Ondergedompeld in de radiostilte van een wandelvakantie, zorgt zijn afwezigheid voor gefronste wenkbrauwen.
Dijkgraaf, met zijn typische vlijmscherpe pen, trekt volledig van leer tegen deze houding. Hij beschrijft de 'Timmermans-stilte' als bijzonder en bekritiseert hem voor zijn gebrek aan betrokkenheid in het huidige tumult. Dijkgraaf suggereert dat Timmermans misschien denkt: "Wie zíjn die mensen?", doelend op Nijboer, Jacobi en Plasterk, drie grote namen binnen de PvdA.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Daar stopt de aanval van Dijkgraaf niet. Hij haalt een incident uit het verleden aan, toen Timmermans zich gedroeg als een "stampvoetende boze kleuter" omdat hij niet de portefeuille kreeg die hij had geëist. Dit gegeven, in combinatie met zijn huidige stilzwijgen, wekt de indruk van een leider die zijn stem niet laat horen als het erop aankomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten