20220228 Debat over situatie in Oekraïne Hoekstra 7

Wopke Hoekstra (CDA) wil dienstplicht onmiddellijk opnieuw invoeren: oorlog in Oekraïne als excuus

Politiekfeb 04 2023, 9:00
Het nieuws dat CDA-leider Wopke Hoekstra zegt dat de dienstplicht weer moet worden ingevoerd is niets minder dan alarmerend. De suggestie dat Nederlanders tegen hun wil gedwongen moeten worden om in het leger te dienen is een belediging van onze fundamentele mensenrechten, en spreekt van het elitaire karakter van het huidige politieke systeem.
De elites zijn pro-oorlog in Oekraïne omdat ze een andere agenda hebben - een die geen rekening houdt met het welzijn van het Nederlandse volk. Hoekstra's argument dat het dienstjaar "onze weerbaarheid, samenleving en eenheid zou versterken" is gewoonweg onoprecht. Het gaat voorbij aan het feit dat de dienstplicht neerkomt op een vorm van slavernij - de staat neemt je een jaar van je leven af en bepaalt gedurende die tijd wat je wel en niet doet.
Bovendien is de kwaliteit van de soldaten die een dienstplichtsysteem oplevert vaak laag, omdat deze individuen misschien niet de nodige training of ervaring hebben om effectieve strijders te zijn. En er is nog een argument aan te voeren - de dienstplicht treft meestal onevenredig vaak mensen uit lagere sociaal-economische milieus, omdat zij eerder gedwongen worden in dienst te gaan.
We mogen niet toestaan dat onze leiders onze fundamentele mensenrechten met voeten treden - het Nederlandse volk verdient het te leven in een samenleving waarin het niet gedwongen wordt te vechten in een oorlog waarin het niet gelooft. We moeten het voorstel om de dienstplicht weer in te voeren afwijzen, en ons in plaats daarvan richten op het creëren van een sterke samenleving gebaseerd op vrijheid en gelijkheid.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is tijd voor de elites om te luisteren naar de stemmen van het volk, en voor de Nederlanders om hun rechten terug te eisen. We mogen niet toestaan dat onze leiders onze vrijheid afnemen, en de dienstplicht mag nooit als een aanvaardbare oplossing worden beschouwd.
Overigens moeten we ons ook afvragen waarom de minister van Buitenlandse Zaken nu met dit idee komt. Als iemand hiermee zou moeten komen dan zou dat toch echt de premier of de minister van Defensie moeten zijn. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten