screen shot 2022 10 20 at 13

Wopke Hoekstra neemt ontslag als minister: wil zich voorbereiden op EU

Politieksep 01 2023, 11:20
De slechtste leider die het CDA ooit gehad heeft, Wopke Hoekstra, heeft zijn ontslag aangeboden aan de koning. Dat zegt Hoekstra op X. Hij is nu dus minister van Buitenlandse Zaken af. De reden? Hij wil zich "voorbereiden" op het Europese proces om hem Eurocommissaris te maken.
"Ik vond het een uitzonderlijke eer om mij als minister voor Buitenlandse Zaken en als vicepremier in te zetten voor Nederland," stelt Hoekstra in zijn afscheids-post. Dat is natuurlijk erg vermakelijk aangezien hij als minister van BuZa eerst en vooral altijd bezig was met de belangen van Brussen, het WEF, én van Amerika.
Hoe dan ook, Hoekstra gaat verder door te stellen dat "de verschrikkelijke oorlog van Rusland tegen Oekraïne bepalend was" voor zijn ministerschap. We zitten in een wereld met grote geopolitieke spanningen, waarin de democratie zwaar onder druk staat."
Als je dat inziet zou je natuurlijk denken dat hij graag wil dat dit kalmeert. Dus dat er op een normale manier gesproken moet worden met China en Rusland. Maar nee, niets is minder waar. Wat Hoekstra betreft gaan we er nóg harder in de komende tijd, zowel in de EU als met de NAVO.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS kunnen we ons belangrijke kritische werk alleen doen met JOUW STEUN. Doneer daarom aan DDS en help ons het kartel elke dag weer aan te pakken!
Hoe dan ook, daarna stelt Hoekstra dat hij zich de komende tijd gaat voorbereiden "op mijn werk in Brussel." Dit natuurlijk omdat hij kandidaat-Eurocommissaris van Klimaat is.
Wat dit ontslag betekent? Best simpel: hij denkt dat het appeltje-eitje is wat betreft zijn commissariaat. De sociaaldemocraten gaan vast even vervelend doen, maar achter gesloten deuren is het al lang geregeld. Zoals altijd in Brussel worden dit soort dingen namelijk helemaal niet op democratische wijze besloten. De wannabe dictatortjes daar regelen dit soort zaken onderling, achter gesloten deuren, zonder pottenkijkers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten