20220228 Debat over situatie in Oekraïne Hoekstra 7

Wopke Hoekstra's eindejaarsvideo toont gebrek aan aandacht voor problemen in eigen land

Politiekdec 31 2022, 11:00
Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra (CDA) heeft in zijn eindejaarsvideo de oorlog in Oekraïne centraal gesteld en daarbij gezegd: "2022 kende grote uitdagingen. De illegale Russische oorlog in Oekraïne veranderde alles. Maar samen staan we sterker: in de EU, VN en de NAVO. We blijven de Oekraïners steunen en werken verder aan een stabiel, veilig en welvarend Nederland en Europa, ook in 2023".
Het is begrijpelijk dat de minister zich bezighoudt met internationale conflicten en dat hij ervoor kiest om de Oekraïners te steunen. Maar het is toch vooral onacceptabel dat hij in zijn positie als partijleider van het CDA - wat hij ook is! - de problemen in eigen land negeert.
In Nederland zijn er talloze problemen waar mensen mee kampen stijgende huizenprijzen, torenhoge energieprijzen en toenemende zorgkosten. De asielcrisis, de zorgcrisis, de economische crisis, de energiecrisis. Stuk voor stuk crises die de CDA-leider bijzonder hoog zou moeten opnemen... en als prioriteit zou moeten zien.
En toch lijkt het erop dat de regering zich meer bezighoudt met zaken ver weg, terwijl ze de belangen van de Nederlandse bevolking naar de achtergrond schuiven. Hoekstra's tweet is daar misschien wel het ultieme voorbeeld van.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is tijd voor verandering en voor een leider die echt naar het volk luistert en die bereid is om echte oplossingen aan te dragen voor de problemen waar we mee kampen. Het is onacceptabel dat de huidige regering de problemen in eigen land blijft negeren en zich blijft richten op zaken ver weg.
We hebben een leider nodig die de belangen van de Nederlandse bevolking voorop stelt en die bereid is om echte oplossingen aan te dragen voor de problemen waar we mee kampen. Brengen Nederlanders zo'n leider aan de macht in 2023 en daarna? Of blijven we toch weer op het kartel stemmen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten