TCE 20210429 Tweede Kamer124

Wybren van Haga: 'Deze lockdown is misdadig'

Politiekdec 18 2021, 13:30
Wybren van Haga vindt het ronduit "misdadig" dat het kabinet vanavond een nieuwe harde lockdown aankondigt. "Nederland wordt gestraft omdat de boostercampagne maar niet op gang wil komen," aldus het Tweede Kamerlid. "Het opnieuw opsluiten van Nederlanders is gebaseerd op helemaal niets."
Onafhankelijk Tweede Kamerlid Wybren van Haga (Groep Van Haga / BVNL) vindt het volstrekt waanzinnig dat het kabinet zaterdagavond een nieuwe harde lockdown zal afkondigen. Dat zegt hij in een video die hij op Twitter heeft gezet.
"Angst en paniek, dat zijn een beetje de kernwaarden van dit kabinet," aldus Van Haga. "Alles is natuurlijk weer uitgelekt, de Kamer hoort alles als laatste. Maar er komt een persconferentie en we gaan weer in een keiharde lockdown. Dus alle niet-essentiële instellingen gaan dicht: winkels, de horeca, kappers. De timing is dodelijk."
Aangezien het "net voor Kerst" is roept Van Haga vervolgens alle Nederlanders op om zich vooral niets aan te trekken van deze nieuwe fascistische maatregelen van het kabinet. "We laten ons onze Kerst niet afpakken," aldus Van Haga. "Laten we gewoon Kerst vieren, met onze familie, onze vrienden. We gaan gewoon door met het normale leven. We bestrijden dit kabinet."

Misdadig

In de tweet waarin hij deze video gepubliceerd heeft is hij nog wat harder. "Deze lockdown is misdadig," schrijft hij. "Nederland wordt gestraft omdat de boostercampagne maar niet op gang wil komen. Het opnieuw opsluiten van alle Nederlanders is gebaseerd op helemaal niets."
https://twitter.com/WybrenvanHaga/status/1472220810773417985
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"Laat Rutte en De Jonge niet jouw leven bepalen," vertelt hij de Nederlandse kiezer vervolgens. "Vier de feestdagen met al je vrienden en familie. Leef!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten