Filmpje! René van der Gijp: 'De volgende keer eet Max Verstappen een uitsmijter tussendoor en dan wint 'ie nog'

sportaug 30, 11:50
De heren van Vandaag Inside waren gisteravond zwaar onder de indruk van Max Verstappen. Die won zondag met groot gemak de Grand Prix van België, terwijl hij op de veertiende plek startte. Oh, en terwijl zijn teamgenoot Sergio Perez op de tweede plaats aan de race begon, maar op 17 seconden van Max eindigde (ook op de tweede plek).
"Zal Max nou ook dadelijk een uitsmijter gaan eten tijdens de wedstrijd?" vroeg Van der Gijp aan de aanwezige Wim Kieft. "Dat hij gewoon even de paddock ingaat, en dat hij zegt: 'Ham, kaas, lekker!' En dan rijdt hij er weer op, komt 'ie terug als twaalfde, en dan toch nog winnen weer."
Kieft zei daarop dat het ook bizar is om te zien dat Perez - die in principe in dezelfde auto rondrijdt - op zo'n grote achterstand van Max eindigt. Ja, de Mexicaan werd tweede. Maar 17 seconden is wel serieus een enorme achterstand; zeker als je bedenkt dat Perez als tweede aan de race begon, dus 12 plaatsen vóór Max.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Hilarisch genoeg deed Johan Derksen ook een duit in het zakje. Die liet namelijk weten dat het allemaal komt doordat Max gewoon later durft te remmen dan de anderen. Oké, daar zit wel iets in - hoewel het dat zeker niet alléén is. Maar daarna beweerde hij ook nog dat Max' wagen "niet meer vermogen heeft" dan de andere racewagens.
Zijn wagen heeft dezelfde motor min of meer dan Perez natuurlijk, maar wat de andere wagens betreft heeft de Red Bull dit keer (voor het eerst in lange tijd) wél meer vermogen heeft dan de rest. Dat is één van de redenen waarom de Red Bull wagen een hogere topsnelheid heeft dan de rest. Verklaart dat alles? Nee. Want, nogmaals, Perez geniet dat voordeel ook. Maar het bewees wel even dat Derksen niet écht veel verstand heeft van deze tak van (auto-) sport.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten