5510259053 3d86ed246c o

Daar kan het wel! België wil 'asielhoppers' hard aanpakken: 'We sturen ze gewoon terug'

Buitenlandaug 30 2022, 8:39
In Nederland komen er steeds weer talloze migranten aan die eerst zijn aangekomen in ándere EU-landen, daar lekker doorheen zijn gereisd, om vervolgens neer te settelen in ons land. Vaak hebben dat soort mensen ook al asiel aangevraagd in een ander land, waarna ze alsnog snel naar ons zijn gekomen. In België zijn ze daar helemaal klaar mee. Vanaf nu gaan onze zuiderburen zogenaamde asielhoppers dan ook razendsnel terugsturen.
Wat bij ons niet kan volgens de bovenonsgestelden kan in België wel. Want staatssecretaris Nicole de Moor (Asiel en Migratie) zegt daar nu dat haar land begint met het keihard wegsturen van 'asielhoppers.' Dat zijn zogenaamde vluchtelingen die eerder aankwamen in een ander EU-land en daar zelfs asiel hebben aangevraagd, maar die daarna door zijn gegaan naar België omdat ze denken dat het daar vrolijker vertoeven is.
"Alle diensten zitten hier onder een dak. Op de derde dag hebben ze al een verhoor gehad en gaat er een terugkeerverzoek naar een andere EU-lidstaat die verantwoordelijk is voor de asielprocedure," aldus deze vrouw. "Het is de bedoeling dat mensen hier maximaal tweeënhalve week blijven."
Per week komen er honderden nepvluchtelingen naar België die ook al elders een asielaanvraag hebben ingediend. "Asielzoekers moeten weten dat België hen terugstuurt naar het land waar de asielprocedure is opgestart," zegt De Moor. "Ik kan niet toestaan dat mensen mogelijk het idee zouden hebben dat België hen niet terugstuurt. Dat zou kunnen zorgen voor een hogere instroom."
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zo is het maar net. Maar zelfs als die mensen zich niet al eerder hadden aangemeld moet er iets gebeuren. Want je hebt enorme groepen 'vluchtelingen' die door vijf, zes, zeven of zelfs acht EU-landen reizen alvorens ze in aankomen in Nederland of België, en daar dan asiel aanvragen.
Je hoort asiel aan te vragen in het eerste veilige land waar je komt. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat je een wereldreis maakt, eens lekker om je heenkijkt, en dan een asielaanvraag doet in het meest welvarende land dat je tegenkomt. Op dat moment ben je immers al lang niet meer 'in gevaar.'
De wereld is geen winkelcentrum.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten