novak djokovic wimbledon 2011 semifinal win celebration

Filmpje! Tennisheld en coronavax-criticus Novak Djokovic gaat los op ranzig Wimbledon publiek: "Dit pik ik niet"

sportjul 09, 8:00
Novak Djokovic is één van de grootste spelers ooit. Net als Roger Federer en Rafael Nadal is hij eigenlijk gewoon een levende legende. De man heeft echt ongelooflijke prestaties geleverd. Maar het Wimbledon publiek heeft daar lak aan. Sterker nog, ze haten hem erom. Tijdens de 1/8e finale gisteravond deden ze alles om hem uit zijn spel te halen. De Serviër had daar uiteindelijk genoeg van en, toen hij de wedstrijd gewonnen had, ging hij los. Hard.
Djokovic speelde gisteren tegen Holger Rune uit Zwitserland. Gedurende de wedstrijd werd hij uitgefloten, kreeg hij 'boooooos!' te horen... en deed het publiek er in het algemeen alles aan om hem uit zijn spel te halen zodat hij zou verliezen. Het was eigenlijk gewoon schandalig.
Gelukkig had het nul impact op de Service toptennisser. Hij sloeg Rune van de mat: 6-3, 6-4, 6-2. Dat noem je nou een gemakkelijke overwinning. Een overwinning die je alleen maar behaalt als je serieus (veel) sterker bent dan je opponent.
Toen hij geïnterviewd werd na de wedstrijd besloot Djokovic om het publiek even aan te pakken. Want, ja, hoewel hij er mogelijk alleen maar beter door gaat spelen, wilde hij toch even duidelijk maken aan het publiek dat dit soort wangedrag totaal onacceptabel is. Het is prima dat je voor deze of gene tennisser bent. Maar behandel diens tegenstander, Djokovic dus in dit geval, met respect. Kun je dat niet opbrengen, blijf dan lekker thuis.
"Tegen al die mensen die ervoor kozen om een speler, in dit geval mij, respectloos te behandelen [zeg ik]: heb een gooooooooooooooooeeeeede avond!" zei Djokovic met een felle blik in zijn ogen. "Gooooooooooooeeeeeede avond. Goooooeeeeedeavond. Een héél goede avond."
De Wimbledon-minkukel die Djokovic mocht interviewen zei daarop dat hij hoopte dat het gedrag van de fans geen haat en disrespect was voor de Serviër, maar gewoon "steun voor Rune." Onzin natuurlijk, maar leuk geprobeerd van de man die er in de eerste en laatste plaats staat om het imago van Wimbledon hoog te houden.
"Dat deden ze wel," zei Djokovic op de opmerking dat het geen disrespect was (maar steun voor Rune). "Die uitleg accepteer ik niet. Nee, nee, nee. Ik weet dat ze Rune steunden, maar dat was slechts een excuus om mij uit te jouwen."
"Luister, ik ben nu al 20 jaar professioneel tennisser. Ik ken alle trucjes, ik weet hoe het werkt. Het is prima, het is goed, ik focus me op de respectvolle mensen, op de mensen met respect, die flink wat geld hebben betaald om de wedstrijd van vanavond met eigen ogen te zien, die van tennis houden, en die de spelers en hun effort waarderen," zei Djokovic daarop terwijl hij het publiek weer recht aankeek.
Toen had hij nog een laatste boodschap voor jouwende publiek, dat weer "boeeeeee" begon te roepen en bereid leek te zijn Djokovic letterlijk aan te vallen.
"Ik heb in veel meer vijandige omgevingen tennis gespeeld," zei hij daarop. "Geloof me. Jullie kunnen met niet eens ráken."

Corona en Djokovic

Onder zogenaamde 'normies' is Djokovic de afgelopen jaren extreem impopulair geworden, onder meer omdat hij zijn rug recht hield tijdens de coronapandemie en zich weigerde te laten 'vaccineren' met het MRNA vaccin (of welk vaccin dan ook). Hij legde toen uit dat het zijn lichaam was, en dat hij geen vrees had voor corona gezien zijn gezondheid... terwijl hij niet zeker was van de vaccins.
Daarvoor was Djokovic al niet de meest populaire speler (met name doordat Federerfans en Nadalfans het niet konden verkroppen dat hij de tweestrijd tussen die twee openbrak, aldus een veel voorkomende verklaring). Maar daarna ging het écht hard los. Hij was zogenaamd 'arrogant' en egoïstisch. Hij zou bewust 'risico's' verspreiden voor anderen, en ga zo maar door.
Nou, je gaat bijna zeggen: laat ze hem maar haten. De man is namelijk ongekend succesvol en gaat ook nu nog stug door met het winnen van wedstrijden en toernooien.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Djokovic is in totaal 428 weken lang nummer 1 gerangschikt, een recordaantal in 13 verschillende jaren, en eindigde een recordaantal van acht keer als de nummer 1 aan het einde van het jaar. Djokovic heeft een record van 24 Grand Slam-titels in het enkelspel voor mannen gewonnen, waaronder een record van tien Australian Open-titels. In totaal heeft hij 98 enkelspeltitels gewonnen, waaronder een recordaantal van 71 Big Titles: 24 majors, een record van 40 Masters en een record van zeven ATP Finals.
Djokovic is de enige man in de tennishistorie die tegelijkertijd de regerend kampioen van alle vier de majors was op drie verschillende ondergronden. In het enkelspel is hij de enige man die een drievoudige Career Grand Slam heeft behaald en de enige speler die een Career Golden Masters heeft voltooid, een prestatie die hij twee keer heeft bereikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten