Filmpje! Red Bull-baas Christian Horner waarschuwt Sergio Perez keihard: "Dit is onhoudbaar en ondermaats"

sportjul 09, 9:30
Sergio Perez kreeg enkele weken geleden een contractverlenging. Knettergek, natuurlijk, want de man is zoveel langzamer dan Max Verstappen dat hij op geen enkele manier dan ook nuttig is. Nou, het lijkt erop dat de leiders van Red Bull ook wakker zijn geworden. Christian Horner én Helmut Marko zijn kritischer dan ooit en zeggen publiekelijk dat hij moet gaan presteren in de komende Grand Prix-weekeinden. Of anders. Want, zoals Horner het nu hardop verwoordt: "Hij presteert ondermaats... Dit is onhoudbaar."
Perez of Checo zoals hij genoemd wordt (die bijnaam betekent verder niet veel, het is gewoon een bijnaam die iedereen krijgt die Sergio heet in Mexico, een beetje hun versie van Mike en Michael) is extreem aan het falen. De man heeft in de laatste zes races maar 15 punten verzameld. Ter vergelijking, Max verzamelde er 119, Lando Norris 88, Oscar Piastri 83, Lewis Hamilton ook 83, George Russell 74, Carlos Sainz 63. Zelfs Charles Leclerc, die met zijn team fout op fout stapelt en steeds weer pech heeft, heeft 37 punten meer bij elkaar geraapt in die tijd dan Max' teamgenoot.
Als je écht wilt weten hoe slecht Perez het doet moet je kijken naar de mensen die net zoveel punten verzameld heeft als hij in die races. Dan zien we Nico Hülkenberg van Haas met 16 punten en Lance Stroll van Aston Martin met 14. Hülkenberg is een redelijke coureur maar zit bij een team dat met hangen en wurgen punten sprokkelt (hoewel Haas wel steeds beter wordt). En Lance? Tja. Die zit in de F1 omdat zijn papa rijk is. 
Voor Red Bull vormt dit onderhand werkelijk een probleem. In die races heeft McLaren als team namelijk 171 punten verzameld, Mercedes 157 en Red Bull slechts 134. Met andere woorden, als het zo doorgaat wint een ander team straks de constructeurstitel (wat heel veel prestige én geld betekent)... en, tja, daarnaast is het natuurlijk ook nog eens zo dat Max totaal geen hulp krijgt van Perez nu om zijn belagers af te leiden. Dat kan hém straks ook serieus in de problemen brengen. Hij zou maar een vierde titel mislopen, niet omdat hij zelf niet presteert, maar omdat Perez hem op geen enkele manier helpt.
Nou, gelukkig is er iets van goed nieuws. Het blijkt namelijk dat Perez ontslagen kan worden. Als hij meer dan 100 punten achterstand heeft op Max bij de zomerpauze (die over twee Grand Prix, na de GP van België begint) en/of meer dan vijf plekken achterstand heeft op Max in het algemeen klassement kan zijn Red Bull contract ontbonden worden. Hij kan dan dus weggezet worden naar het tweede team (RB of de Racing Bulls)... of zelfs gewoon aan helemaal aan de kant gezet worden.
En nu komt het. Het verschil in punten bedraagt nu... 137 punten. Daarbij staat hij nu zesde in het algemeen klassement, terwijl Max eerste staat. Oh, en het verschil tussen Perez en de nummers 7 en 8 (George Russell en Lewis Hamilton) bedraagt respectievelijk slechts zeven en acht punten. Met nog twee races te gaan tot de zomervakantie voor Formule 1 - Hongarije en daarna België - is de kans groot dat de Mexicaan naar beneden tuimelt, namelijk naar de achtste plek.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Terwijl zijn teammaat bovenaan staat. Zielig gewoon.
Geen wonder dus dat Red Bull teambaas Christian Horner nu publiekelijk heeft gezegd dat de situatie "onhoudbaar" is en dat Checo de komende twee races moet gaan presteren. "Natuurlijk staat Checo onder druk," aldus de Brit. "Als je ondermaats presteert wordt die druk alleen maar groter."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten