rb20 no1 chinese gp 2024 a94a7bd56e3337197fa9aac88adc203

[Video] Formule 1-coureurs verdedigen Max Verstappen MASSAAL: "Dit hoort gewoon bij racen"

Formule 1jul 05, 17:00
Het is werkelijk geweldig om te zien wat er in Silverstone aan het gebeuren is. Waar Britse media dagenlang een hetze hebben gevoerd tegen Max Verstappen neemt de ene na de andere coureur het namelijk keihard voor hem op. Lando Norris verdedigde Max, ja, maar hij is niet de enige. Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen, Alex Albon, ja, zelfs Lewis Hamilton staan pal achter Max en stellen de Britse media daarmee extreem teleur.
Zoals wij eerder vandaag al berichtten was Lando Norris gisteren opeens heel duidelijk. Zijn woorden afgelopen zondag waren overtrokken. Hij zat toen vol adrenaline en emoties. "Hij heeft zijn excuses niet aangeboden en dat hoeft hij ook niet te doen. Als ik erop terugkijk was het gewoon goed racen," aldus Norris. "Eigenlijk was de aanraking heel licht, zielig. Alleen waren de gevolgen groot."
Voor de Britse media was dat al erg genoeg, maar omdat Lando zo lief was gingen ze dan maar snel naar ándere coureurs in de hoop dat die Max wilden afkraken. Maar wat blijkt? Stuk voor stuk vinden ze dat Max het best netjes hield. Wat er gebeurde hoort helaas bij racen. Niets aan het handje.

Magnussen: niets aan het handje

"Max betaalde al een prijs met een lekke band," aldus Kevin Magnussen van Haas. "Ik denk dat ze coureurs dit soort situaties zelf moeten laten oplossen [in plaats van met tijdstraffen te komen]. Dat werkt heel goed in andere autosporten zoals IndyCar en SportsCars in Amerika. Ze racen daar hard, maar iedereen begrijpt de regels en het is allemaal heel simpel."

Albon: race-incident

Alex Albon (Brit, nou ja, officieel Thai maar óók Brit) was ook heel helder. "Toen ik de beelden van het incident zag was het duidelijk voor me dat het gewoon een race-incident was," zei de Williams coureur. "Lando ging voor het gat aan de buitenkant, Max dacht dat er voldoende ruimte was voor Lando om te gebruiken."
"Op papier was dat ook zo, maar de manier waarop Lando de buitenlijn aanviel, en de agressieve manier waarop hij de bocht benaderde, betekende dat hij niet meer veel kon bewegen," ging Albon verder. "Hij zat eigenlijk vast aan een vaste lijn omdat zijn wielen zouden blokkeren als hij wegstuurde [omdat hij zo snel reed]."

Tsunoda: iedereen doet dat

Yuki Tsunoda van VCARB vind ook dat er niets aan de hand was. "Om eerlijk te zijn doet iedereen dat [wat Max deed]," legde de Japanner desgevraagd uit. Wat Max deed was niet gevaarlijk en ook niet "bewegen tijdens het remmen."
Het is, aldus Tsunoda, volledig normaal "om een beetje druk" op de andere coureur te zetten en hem niet zomaar voorbij te laten. Daarbij kan er soms wat van contact zijn. Tja. Dat hoort erbij. "Het is deel van het racen."

Hamilton: niet vergelijkbaar met 2021

Britten zeuren nog steeds over het voor hen verloren seizoen van 2021. Max won toen na een keiharde strijd de titel. Lewis Hamilton verloor.
Hamilton is daar nog altijd zuur over, en dus vroegen de media hem heel blij wat hij hier nou van vindt. Deed het hem niet denken aan 2021? Is het niet duidelijk dat de Max van 2024 dezelfde Max is van 2021? Dat hij de grenzen altijd hard overgaat en niet op een normale manier kan racen? Dat hij levensgevaarlijk is?!
Hamilton weigerde zich daarmee te bemoeien. Het gaat hem, zei hij, niets aan. Het boeit hem niet. Maar was het niet een herhaling van 2021?! Daarop wilde hij dan wel even antwoorden: "Nee. Dat vind ik niet." Die vergelijking gaat zelfs volgens hem niet op.

Ricciardo: "Media willen rivaliteit"

VCARB-coureur Daniel Ricciardo, die in het verleden bij Red Bull zat met Max, verdedigde zijn voormalige teamgenoot op. Volgens de Australische coureur zijn de media een spelletje aan het spelen.
"Toen Max net in de sport kwam en hij vaak onder het remmen bewoog werd er veel over hem gesproken," aldus Ricciardo. "Maar dat is al lang niet meer zo. Als je voor de winst vecht ga je ook verder. Waren sommige moves van Max een beetje teveel? Misschien. Maar ik denk dat hij zich al een tijdlang goed gedraagt. Als hij nu heel hard bekritiseerd wordt is dat totaal onterecht."

Daniel Ricciardo: 🗣️ "Max, sure when he started and came into the sport, whether it was a bit of this, moving under braking, he was more of a common topic around the paddock. But he hasn't been a topic much recently." "You're fighting for the win aswell, are you going to push…

Image
1.7K
Reply
"Maar ja, deel hiervan is dat de media weten dat Lando en Max vrienden zijn. Max heeft de laatste jaren veel gewonnen, en ze willen dat hij uitgedaagd wordt. Ze proberen dus een rivaliteit te creëren. Ze proberen vrienden te veranderen in vijanden."

Media teleurgesteld

Hilarisch genoeg zijn de Britse media best open over het feit... dat dit inderdaad zo is. Kijk maar naar deze video van Motorsport.com. De 'journalisten' van die Britse website zeggen letterlijk dat ze "teleurgesteld" zijn in Lando Norris omdat hij zo rustig is en niet vol op het orgel gaat. Ze willen strijd. Ze willen oorlog. Ze willen emoties.
Het is dieptriest, maar dit is natuurlijk echt wat er gebeurd is. Het contact tussen beide bolides in Oostenrijk was minimaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten