red bull the joker

Walgelijk! Red Bull-dictator Christian Horner zit Jos Verstappen dwars in Oostenrijk: "Ik trek me terug!"

Formule 1jun 28, 16:00
Het is te walgelijk voor woorden, maar Red Bull-teambaas Christian Horner blijft achter de schermen een robbertje uitvechten met Jos Verstappen. De vader van Max Verstappen zou in Oostenrijk meerijden in de Legends Parade. Hij zou plaatsnemen in een RB8 en lekker losgaan op het circuit van de Grand Prix aldaar. Maar Horner werkte dat zo stiekem, zo achterbaks, zo zielig tegen dat Jos zich uiteindelijk maar terugtrok.
Van tevoren leek het erop dat de Legends Parade geweldig zou worden. Gerhard Berger, David Coulthard, Emerson Fittipaldi, Johnny Herbert én Jos Verstappen zouden meedoen. Jos zou plaatsnemen in de RB8, de Red Bolide waarmee Sebastian Vettel in 2012 wereldkampioen werd in de Formule 1. Geweldig! Wat een feest!
Maar wat bleek? Christian Horner - de teambaas van Red Bull die op eigen houtje het team opblaast én stiekem een oorlog uitvecht met Jos Verstappen - probeerde daar een stokje voor te steken. Achter de schermen deed hij er alles aan om te voorkomen dat Jos in de bolide zou stappen. Waarom? Omdat hij en Jos niet met elkaar door één deur kunnen. In plaats van die persoonlijke gevoelens opzij te zetten besloot Horner zich op wanstaltige wijze te gedragen en probeerde hij achter gesloten deuren voor onrust te zorgen.
Jos hoorde hiervan en besloot uiteindelijk dat hij hier genoeg van had. "De voorbije dagen heb ik van meerdere kanten gehoord dat Christian Horner er alles aan gedaan heeft om mij niet te laten rijden," aldus Jos vandaag in De Telegraaf. "En om er anders voor te zorgen dat er niets gefilmd zou worden. Dan denk ik: zeg het in mijn gezicht. Op deze manier hoeft het niet voor mij, ik vind het heel teleurstellend."
Horners spelletjes zijn natuurlijk knettergek. En dat niet alleen. Ze zijn ook nog eens volstrekt bezopen. Er wordt immers al tijden over gesproken dat Max heel serieus een transfer overweegt naar een ander team. Met name Mercedes en Max zouden goed contact met elkaar hebben.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Als Horner ervoor wil zorgen dat de beste coureur van het moment zijn team inderdaad verlaat is dit - het pesten van Jos - de beste manier om dat voor elkaar te krijgen. Max is namelijk buitengewoon loyaal aan de mensen die hem in zijn carriere altijd geholpen hebben - en zeker aan gezinsleden. De kans dat hij Jos zo laat schofferen is werkelijk nihil.
We moeten er dus rekening mee houden dat Toto Wolff gelijk gaat krijgen: dat Max heel binnenkort de overstap naar het team van Mercedes inderdaad maakt. Voor Max zou dat niet eens heel gek zijn. Mercedes is namelijk weer in opkomst terwijl Red Bull aan het terugvallen is. Tel daar deze zielige oorlog van Horner tegen Max' vader bij op en je ziet: Max bij Mercedes zou écht geen slechte keuze zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten