image001 85

De nieuwste trend in de keuken: je eigen coffee corner

Economiejun 28, 16:30
Wij Nederlanders zijn één van de grootste koffiedrinkers van de wereld. Zo wordt er bijna 260 liter koffie genuttigd per persoon per jaar! Niet zo vreemd dus dat een eigen coffee corner in de keuken steeds populairder wordt. Deze trend is een echte must-have voor de koffieliefhebbers onder ons. Ben je benieuwd hoe je een eigen coffee corner creëert zodat het past in jouw interieur? Lees dan snel verder.
Een koffiemachine als eye-catcher in je keuken
Waar vroeger het koffiezetapparaat in een ver hoekje of kast werd weggestopt in de keuken, zien we een duidelijke verschuiving wat betreft functionaliteit en esthetiek. Een koffiemachine wordt niet langer meer gezien als enkel functioneel apparaat, maar dient tegenwoordig ook als echte eye-catcher in je keuken.
Creëer een coffee corner
De keuken is natuurlijk de perfecte plek in huis om een coffee corner te creëren, het is het hart van je woning. Een koffiemachine kan heel eenvoudig worden geïntegreerd in het ontwerp van je keuken. Heb je veel ruimte beschikbaar? Kies dan voor een aparte nis, zo kun je jouw eigen koffiebar integreren in een kastenwand.
Ook bij iets minder ruimte creëer je heel eenvoudig je eigen coffee corner. Plaats je koffiezetapparaat op het aanrechtblad aan de zijkant om een echte hoek te creëren. Heb je minder ruimte beschikbaar dan kun je ook wandplanken bevestigen en daar je apparaat op plaatsen. Ook geen ruimte voor planken dan is een trolley een goede optie. Zo kun je ook al je koffiespullen zoals kopjes en lepeltjes op een centrale plek bewaren.
Koffiebar at home
Kleed je coffee corner aan met leuke accessoires. Heb je een koffiemachine of een espressomachine? Afhankelijk van het type koffiemachine kun je koffiebonen, pads of cups rondom je apparaat plaatsen. Denk hierbij aan bonen in een glazen voorraad pot, pads in leuke blikken en cups in special cuphouders. Zet vervolgens je koffiekoppen erbij, dit kan bijvoorbeeld ook boven op een wandplank. Voor een speelse uitstraling plaats je koppen in verschillende vormen en kleuren. Maak het af met wat groene planten.
Ben je op zoek naar nog meer woon- en tuin inspiratie? Bezoek dan Wonen in de Regio en laat je inspireren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten