screen shot 2024 07 05 at 113043

Filmpje! Britse media gaan AF na oorlog tegen Max! Lando Norris: "Er was niets aan de hand, Max en ik blijven vrienden"

Formule 1jul 05, 12:00
Afgelopen zondag vond er op onfortuinlijke wijze een licht contact plaats tussen Max Verstappen en Lando Norris. Daarop gingen de Britse media, Norris zelf én zijn team McLaren helemaal los op de Nederlandse coureur. Er werd een ware oorlog ontketend. Hij zou Lando bijna vermoord hebben. "De vriendschap tussen de twee is voorbij!" was het talking point. Het zou vanaf nu oorlog zijn.
Dag na dag zagen we vervolgens hoe de Britse media met Sky News voorop item na item op het internet en de tv gooiden waarin Verstappen werd weggezet als een psychopaat in een raceauto. Omdat hij Lando Norris niet netjes had langsgelaten toen die hem wilde inhalen. Verdedigend rijden?! Levensgevaarlijk! Geef de man een raceban!
Maar wat blijkt nu opeens? Nou, het Grand Prix-weekend van Silverstone in Engeland is begonnen. Alle coureurs zijn er klaar voor. En dus sprongen de Britse media meteen af op Norris. Was hij nog steeds boos? Een week geleden had hij geëist dat Max z'n excuses aanbood. Anders was het gedaan met de vriendschap.
Wat een wannabe moordenaar, he?! Haat Lando Max nu net zo erg als de media dat doen in Engeland? Nou, nou, zeg eens, toe dan?!
Het antwoord van Lando?
De man is totaal afgekoeld. En nee, hij heeft helemaal geen hekel aan Max. Sterker nog, na de race, toen hij gekalmeerd was, keek hij de beelden nog eens terug en kwam hij tot de conclusie dat er eigenlijk niets aan de hand was.

"Het was zielig contact"

"Hebben jij en Max met elkaar gesproken na zondag?" was de vraag aan Lando. "Jazeker." Oh, "en heeft hij excuses aangeboden?"
Daarop begon Lando te lachen. "Eerlijk gezegd denk ik niet dat hij sorry hoefde te zeggen. Sommige dingen die ik zei na de race kwamen voort uit frustratie. Ik zat vol emoties en adrenaline. Daarom zei ik dingen waar ik eigenlijk niet in geloofde, zeker niet later in de week."
Oh? Oeps?
"Het was eigenlijk een heel zielig 'ongelukje' dat onze races beëindigde. Het was geen crash, het was niet een hard contact, niets van dat alles. Het was één van de lichtste aanrakingen die je kúnt hebben, maar met een vreselijke consequentie voor ons allebei, met name voor mij," ging Norris verder.
"Ik verwachtte dus geen excuus van hem. Ik vind ook dat hij dat niet hoefde te doen. Ik denk dat het, als ik erop terug kijk, gewoon goed racen was. Misschien nabij het randje, maar daar hebben we over gesproken en we kijken er allebei naar uit om weer tegen elkaar te racen."
Voor de Britse media is dit echt een enorme tegenvaller. Zij wilden dit namelijk veranderen in een tweede Hamilton-Max strijd, met volkswoede, smerige aanvallen achter en voor de schermen, beledigingen, en extra adrenaline. Ze wilden oorlog. Waarbij Max natuurlijk de rol van de evil enemy zou moeten spelen.
Maar daar gaat Norris dus niet in mee. Ja, oké, het was vervelend wat er gebeurde, en ja, hij was vorige week fel. In de tussentijd heeft hij er nog eens rustig over nagedacht en heeft hij geconcludeerd dat het allemaal heel erg meeviel.
Wat een afgang voor de Britse media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten