frits

-Frits Bosch- 7 hyena’s vielen arme Dick Schoof aan. Ze zijn geestelijk doodziek

Opiniejul 05, 12:30
We hebben allemaal de heksenjacht kunnen zien die donderdag geopend werd op minister president Dick Schoof en leden van het kabinet. Wat een tuig van de richel!
Het waren zeven hyena’s die bloed wilden zien. Ze hadden slechts één doel: kabinet Schoof kapot maken. De roedel hyena’s waren achtereenvolgens Frans Timmermans, PvdA, ‘leader of the pac’, Rob Jetten (tuig), D66, Laurens Dassen, Volt (proleet), Esther Ouwehand, PvdD (loeder), Jim Dijk (vullis), SP, Stephan van Baarle  (schoft), DENK, Henri Bontenbal (walgelijk), CDA. Mirjam Bikker, CU als achtervang. Ze wilden bloed zien en dat is ze helaas aardig gelukt.
Ze kunnen tevreden terugkijken op twee geslaagde dagen om de Nederlandse politiek nog verder kapot te maken. De onervaren en weinig ervaren Dick Schoof kon ze niet terugwijzen. Hij was niet adrem en viel te veel in herhaling, ‘playing mister nice guy’. Kan Schoof eigenlijk nog wel verder? Dit was tuig van de richel. Het toonde aan hoe diep de kloof is. Als partijen slechts één doel hebben en dat is de boel kapot maken, dan is het zeer slecht gesteld met dit land. “Jullie zijn racisten en wij niet”. “Wij deugen en jullie deugen niet.” Wie er met de bokaal van opperhyena vandoor gaat moet nog bepaald worden. Ik vind het allemaal tuig van de richel. Dit is het allerlaagst denkbare niveau. Inderdaad, zo diep zijn we gezonken.
Ik heb me verdiept in de historie van links. Het is één en al geweld, uitsluiting en cancelling. De kogel kwam van links. Die kogel komt weer van links. Ik vraag me echt af hoe we met deze hyena’s verder moeten. Deze hyena’s willen niets anders dan kapot maken. Ze zijn geestelijk doodziek. Naar Esther van Fenema sturen?
“Mon dieu, mon dieu, ayez pitié de moi et du pauvre peuple (Willem van Oranje).
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten