carola schouten in tweede kamer

Carola Schouten nieuwe burgemeester van Rotterdam: Het was kiezen tussen twee kwaden

Binnenlandjul 05, 13:00
De keuze is gemaakt: Carola Schouten (ChristenUnie) wordt de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Maar laten we eerlijk zijn, het was kiezen tussen twee kwaden uit de baantjescarrousel. Als de Rotterdammer had mogen kiezen, zou geen van beide gekozen zijn. Schouten volgt Ahmed Aboutaleb op, die op 1 oktober stopt, en wordt daarmee de eerste vrouwelijke burgemeester van de stad.
Carola Schouten, voormalig minister van Landbouw en minister voor Armoede, Participatie en Pensioenen, heeft de gemeenteraad weten te overtuigen. Maar laten we niet vergeten dat deze positie ook begerig werd nagestreefd door niemand minder dan Hugo de Jonge. Het is een trieste realiteit dat de keuze beperkt was tot deze twee politieke insiders, beide producten van de gevestigde orde.
Veertien leden van de Rotterdamse gemeenteraad zochten maandenlang naar een opvolger voor Aboutaleb. Schouten wist uiteindelijk de commissie te overtuigen in een besloten raadsvergadering. Maar wat zegt dit over de werkelijke keuzevrijheid van de Rotterdammer? Helemaal niets. Dit is gewoon weer een voorbeeld van de baantjescarrousel die de politieke elite draaiende houdt.
Schouten mag dan wel in Rotterdam wonen sinds haar studietijd, en haar zoon mag dan wel een ‘enorme Feyenoorder’ zijn, maar betekent dit dat zij de juiste persoon is om de belangen van de Rotterdammers te behartigen? Of is dit gewoon weer een geval van politieke vriendjespolitiek?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!"
De benoeming van Schouten moet nog door een screening heen, en de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken zullen haar officieel benoemen. Als alles volgens plan verloopt, krijgt ze op 10 oktober de ambtsketen omgehangen. Maar laten we niet vergeten dat deze keuze niet de keuze van het volk is. Het is een keuze gemaakt achter gesloten deuren, door een select groepje volksvertegenwoordigers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten