30497254362 a05809a151 c

Rotterdamse stadhuis kweekvijver voor kabinet Schoof I: Ingrid Coenradie (Leefbaar) en Vincent Karremans (VVD) naar Den Haag

Politiekjun 14, 18:00
Het Rotterdams stadhuis aan de Coolsingel blijkt een ware kweekvijver te zijn voor het nieuwe kabinet Schoof I. Na wethouder Vincent Karremans (VVD) als staatssecretaris Jeugd en Sport, volgt nu ook Ingrid Coenradie, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Coenradie wordt de nieuwe staatssecretaris van Justitie en Veiligheid namens de PVV, zo bevestigen ingewijden aan het AD.
De stap van Coenradie naar Den Haag is verrassend gezien haar beperkte politieke ervaring. Ze is pas twee jaar raadslid, maar heeft zich in korte tijd stevig weten te profileren. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werd ze direct op de tweede plek van de lijst gezet, een jaar later werd ze al fractievoorzitter. Haar felle uitspraken over de reeks explosies in Rotterdam en scherpe kritiek op burgemeester Aboutaleb maakten haar al snel een bekend gezicht in de lokale politiek.
Haar benoeming als staatssecretaris is een teken dat het kabinet Schoof I serieuze stappen wil zetten op het gebied van justitie en veiligheid. Coenradie’s persoonlijke ervaringen, waaronder een aanranding op 13-jarige leeftijd, hebben haar strijdlustig gemaakt. “Ik weet waar ik het over heb. Ik weet hoe het is om slachtoffer te zijn. Hoe het is om op te groeien in moeilijke omstandigheden. En hoe belangrijk de politie voor je kan zijn,” vertelde ze in een interview met het AD.
De komst van Coenradie en Karremans naar Den Haag toont aan dat Rotterdam een belangrijke rol speelt in de nieuwe regering. Beide politici hebben hun strepen verdiend in de Maasstad en nemen nu hun ervaring en vastberadenheid mee naar het landelijke toneel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is duidelijk dat het kabinet Schoof I niet bang is om controversiële en uitgesproken figuren aan te stellen. De focus ligt op daadkracht en het doorbreken van de gevestigde orde, iets wat zowel Coenradie als Karremans belichamen. De linkse kritiek zal ongetwijfeld aanzwellen, maar de benoemingen laten zien dat dit kabinet niet buigt voor de usual suspects. Het volk heeft gekozen voor verandering, en met deze benoemingen wordt die verandering onomkeerbaar ingezet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten