portraitfactorynl tweede kamer 66

Mona Keijzer (BBB) bevestigt officieel ministerspost: "Een buitengewone eer!"

Politiekjun 12, 15:00
Inmiddels kennen we Mona Keijzer als iemand die vrij uitgesproken is. Het is dan ook geen verrassing dat de voormalig CDA-politica nu officieel heeft bekendgemaakt dat zij in het aankomende kabinet namens BBB de rol van minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening op zich zal nemen. Daarnaast bevestigt ze in gesprek met De Telegraaf ook officieel dat ze de vicepremier zal worden.
Keijzer beschouwt haar aanstelling als een grote eer, maar benadrukt dat haar benoeming pas officieel is na een ontmoeting met de koning. "Het is een buitengewone eer dat ik dit mag doen," zegt ze. Ze voegt eraan toe dat ze pas haar plannen voor het ministerie zal onthullen zodra haar benoeming formeel is bekrachtigd.
Het nieuwe kabinet-Schoof zal uit 29 bewindspersonen bestaan, ondanks het schrappen van vier ministersposten in vergelijking met het vorige kabinet-Rutte IV. Er komen drie nieuwe ministeries bij, waaronder het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, dat onder leiding komt te staan van Keijzer. De andere twee nieuwe ministeries zijn Asiel en Migratie, en Klimaat en Groene Groei.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Naast de nieuwe ministeries is het opvallend dat de PVV vier staatssecretarissen en vijf ministers zal leveren, waaronder de ministers van Asiel en Migratie, en Volksgezondheid. De VVD krijgt onder andere de ministersposten voor Financiën en Defensie, terwijl de NSC vier ministers levert, waaronder de minister van Sociale Zaken. De BBB krijgt, naast de post van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, ook de minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur.
De uitdagingen voor Keijzer zijn aanzienlijk. De woningnood, mede veroorzaakt door het idiote beleid van Kabinet Rutte IV – onder leiding van Hugo de Jonge, stijgende huizenprijzen en een groeiende behoefte aan duurzame stedelijke ontwikkeling vragen om doortastend beleid en daadkrachtige maatregelen. Iets wat we Mona zeer waarschijnlijk wel toe kunnen vertrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten