portraitfactorynl 2024 dds debat 4 juni 3

Kabinet-Schoof gaat op oude voet verder: Net zoveel bewindspersonen als in Rutte IV

Politiekjun 12, 14:00
Het aanstaande kabinet-Schoof krijgt maar liefst dertien staatssecretarissen, net zo veel als het demissionaire kabinet-Rutte IV. Ondanks het schrappen van vier ministersposten blijft de omvang gelijk, met in totaal 29 bewindspersonen schrijft de Telegraaf. Wat is er veranderd? Absoluut niets. Dit kabinet is niets meer dan oude wijn in nieuwe zakken.
De PVV mag vier staatssecretarissen leveren, VVD, NSC en BBB elk drie. De partijloze premier Dick Schoof mag vijftien ministers in zijn nieuwe kabinet verwelkomen. Daarvan levert de PVV er vijf, de VVD en NSC elk vier en de BBB twee. Dit is een duidelijke weerspiegeling van politieke compromissen die weinig te maken hebben met werkelijke verandering of verbetering voor Nederland.
Onder de namen die genoemd worden, zijn Kamerleden Gidi Markuszower en Fleur Agema van de PVV, die respectievelijk de posten van minister van Migratie en Volksgezondheid krijgen. Eelco Heinen en Sophie Hermans van de VVD worden naar voren geschoven als ministers van Financiën en Klimaat en Groene Groei. Sophie Hermans wordt ook vicepremier. NSC schuift Eddy van Hijum naar voren als minister van Sociale Zaken en Mona Keijzer van BBB wordt genoemd als woonminister en vicepremier.
Dit kabinet is een samenraapsel van politieke handjeklap en compromispolitiek. We krijgen meer van hetzelfde: politici die zich buigen naar de Brusselse dictaten en de wensen van een politieke elite die losstaat van de Nederlandse burger. De omvang van dit kabinet laat zien dat er niets is geleerd van de fouten van het verleden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De vraag is heeft dit kabinet de potentie om het vertrouwen van de burger te herwinnen en samen te werken aan een sterke, welvarende toekomst voor iedereen. Nederland verdient leiderschap dat luistert naar de zorgen van de burgers en tegelijkertijd vooruitkijkt naar duurzame oplossingen. Laten we dit kabinet daarom het voordeel van de twijfel geven. Alleen de samenstelling van dit kabinet belooft op eerste gezicht weinig goeds. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten