screen shot 2023 06 13 at 123854

Kaags politieke toneelstuk: Krokodillentranen over Gaza als hel op aarde

Midden-Oostenjun 12, 13:00
Het is weer zover: Sigrid Kaag is sinds lange tijd weer in de media met haar krokodillentranen over Gaza. Volgens haar is Gaza momenteel de gevaarlijkste plek ter wereld voor hulpverlening. Kaag, voormalig minister van Financiën en Buitenlandse Zaken, speelt nu de rol van VN-coördinator Humanitaire Hulp en Wederopbouw in Gaza. En zoals gewoonlijk, de NOS geeft haar een platform om haar tranentrekkende verhalen te vertellen.
Kaag schildert een beeld van een "hel op aarde" in Gaza en kondigt aan dat ze er vanaf half juni gaat wonen om vanuit het veld te werken. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel nobel, maar laten we eens kijken naar de realiteit. Joop Soesan, bekend van israelnieuws.nl, doorprikt deze façade direct. Hij vraagt terecht: "Als Gaza dan zo'n gevaarlijke plek is, waarom ga je er dan wonen?" Precies, dit is een schijnvertoning van de hoogste orde.
Kaag, die in Nederland al bang was voor een man met een fakkel, wil ons nu doen geloven dat ze de gevaarlijkste plek ter wereld trotseert. Dit is niets meer dan een politieke stunt om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Waar was haar medeleven voor de slachtoffers van haar eigen falende beleid in Nederland? De burgers die dagelijks de gevolgen van haar beleid moeten dragen?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Deze tranen zijn niets anders dan een poging om haar politieke carrière te bevorderen. De situatie in Gaza is tragisch, maar laten we ons niet misleiden door de valse empathie van een politicus met een verborgen agenda. Het is tijd dat we de waarheid onder ogen zien en ons niet laten bedriegen door politieke toneelstukjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten