shutterstock 2320758203

Pats! Knettergekke zoon van Joe Biden schuldig bevonden aan overtreden van wapenwet: Gaat Hunter de bak in?

Politiekjun 12, 16:00
Wanneer Donald Trump voor de rechter wordt gesleept, staan de talkshowtafels bol van Amerika-deskundigen en Trump-haters die maar wat graag leeglopen over de (voormalig en mogelijk toekomstige) president van de VS. Nu de zoon van Joe Biden schuldig is bevonden aan het overtreden van de wapenwet, lijkt het vooralsnog oorverdovend stil te zijn.
Dat terwijl de zaak toch enigszins uniek is in de Amerikaanse geschiedenis, aangezien het de eerste keer is dat een kind van een zittende president veroordeeld wordt voor een misdrijf. De veroordeling betreft drie specifieke vergrijpen: het liegen over zijn drugsverslaving op officiële documenten bij de aankoop van een vuurwapen in 2018 en het illegaal bezitten van een wapen terwijl hij onder invloed van drugs was. De zaak tegen Hunter Biden begon in juni 2023, toen hij werd aangeklaagd voor het liegen over zijn drugsgebruik op een formulier bij de aanschaf van een Colt Cobra-revolver.
Hij gaf daarop aan geen illegale drugs te gebruiken, terwijl hij op dat moment een actieve drugsverslaving had. Dit vormde de basis voor de eerste twee vergrijpen: liegen tegen een wapenhandelaar en valsheid in geschrifte. Het derde vergrijp betrof het bezit van een vuurwapen gedurende elf dagen terwijl hij verslaafd was aan drugs. De jury in Delaware had slechts enkele uren nodig om tot de schuldigverklaring te komen.
De strafmaat voor deze overtredingen moet nog worden bepaald, maar in theorie riskeert Hunter Biden een maximumstraf van 25 jaar gevangenisstraf en een boete van bijna 700.000 euro. Desondanks wordt verwacht dat hij een veel lichtere straf krijgt, omdat dit zijn eerste veroordeling is. Rechter Maryellen Noreika zal binnen enkele maanden de definitieve straf uitspreken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Naast deze veroordeling wordt Hunter Biden in Californië vervolgd voor belastingontduiking. Hij zou nog ongeveer 1,3 miljoen euro aan belastingen verschuldigd zijn, terwijl hij aanzienlijke bedragen uitgaf aan onder andere drugs, vrouwen en luxe auto’s. Deze zaak wordt later dit jaar behandeld.
President Joe Biden heeft zich publiekelijk onthouden van inhoudelijke opmerkingen over de rechtszaak tegen zijn zoon. Hij benadrukte echter dat hij de uitkomst respecteert en geen presidentiële gratie zal verlenen. “Ik ben de president, maar ik ben ook vader,” zei hij in een verklaring.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten