shutterstock 1157861293

Hollywood roert zich in presidentsverkiezingen met walgelijke bioscoopfilm over Donald Trump

Mediamei 22, 21:00
Er wordt echt van alles uit de kast getrokken om Trump">Donald Trump uit het Witte Huis te houden. Daar waar Biden loopt te dwepen met Taylor Swift voor een endorsment van de wereldberoemde popster komt daar nu ook nog eens een schandelijke Hollywood-film over Donald Trump bovenop.
Afgelopen week ging de film The Apprentice in première op het Cannes Filmfestival, wat zorgde voor een hoop verontwaardiging. Verschillende bezoekers waren verbaasd over een schokkende, walgelijke scène waarbij een – inmiddels volledig ontkrachte – fictieve scène te zien is waar Trump zijn voormalige vrouw Ivanka Trump zou hebben verkracht. Trump heeft nu officieel aangekondigd dat zijn campagneteam een rechtszaak zal aanspannen naar aanleiding van de controversiële film die de vroege jaren van Trump als vastgoedontwikkelaar belicht.
Volgens de verklaring van Steven Cheung, de woordvoerder van de Trump-campagne, zijn de beweringen in de film regelrecht vals en pure fictie. Hij beschuldigt de Hollywood-elite ervan verkiezingsinmenging te plegen door Trump in een negatief daglicht te stellen.
Dan Snyder, de miljardair en voormalig eigenaar van de Washington Commanders en tevens een vriend van Donald Trump, was aanvankelijk onder de indruk dat de film een positief beeld van de voormalige president zou schetsen. Echter, na het zien van de film in februari, was hij furieus en zette hij zijn advocaten in om de release ervan te bestrijden. Het tegenhouden van de release lijkt onbegonnen werk, zij het niet dat verschillende overheden, waaronder die van Canada, Ierland en Denemarken, ook in de film hebben geïnvesteerd, waardoor het ingewikkeld wordt om de release ervan tegen te houden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
De timing is op zijn zachtst gezegd opvallend, in het jaar waarin Trump het zal opnemen tegen Biden in de strijd voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Gelukkig lijken de meeste er doorheen te prikken en heeft de film op het moment van schrijven gemengde kritieken ontvangen van filmcritici. Hoewel de centrale optredens van Sebastian Stan als Trump en Jeremy Strong als Roy Cohn werden geprezen, werd het gebrek aan diepgang in het verhaal bekritiseerd.
Het moge duidelijk zijn dat de film nu al te boek staat als een enorme flop en de verwachting is dan ook – mits Trump er zelf niet al te veel aandacht aan geeft – de film nauwelijks zal bijdragen aan de Biden-campagne. Het is nog niet duidelijk of The Apprentice ook in Nederland te zien zal zijn.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten